Νάουσα Ρεπορτάζ

Γεύμα ενημέρωσης δημοσιογράφων  από τον Δήμαρχο Νάουσας

Σε γεύμα για ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης κάλεσε ο Δήμαρχος της Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας την Τρίτη το μεσημέρι όλους τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης της Ημαθίας. Στη συνάντηση αυτή ο Δήμαρχος της Νάουσας μίλησε για τα σημαντικότερα επιτεύγματα τα οποία έχει καταφέρει στη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας του και για τις ελπιδοφόρες εξελίξεις τους.

Τα επιτεύγματα αυτά αφορούν ειδικότερα τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου, όπως το χιονοδρομικό κέντρο και το ξενοδοχείο στα 3-5 Πηγάδια, την ξενοδοχειακή μονάδα στον Άγιο Νικόλαο, τη Σχολή Αριστοτέλη, και τέλος το κτήριο του Λόγγου Τουρπάλη, τα οποία όλα είχαν και κάποιες δυσκολίες να υπερβούν πριν επανέλθουν και στην ιδιοκτησία του Δήμου Νάουσας.

3-5 Πηγάδια

Μετά από μεγάλη διαδικασία, μετά την διάλυση της ΔΕΤ (Δημοτικής Επιχείρησης Τουρισμού) έχει επανέλθει το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια επιτέλους στην ιδιοκτησία του δήμου Νάουσας, το οποίο πρόκειται και ανακαινιστεί με την βοήθεια χρηματοδότησης από το Υπουργείο Ανάπτυξης ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Το σχέδιο ανάπτυξης του χιονοδρομικού κέντρου περιλαμβάνει κλειστή καμπίνα για την μεταφορά των επισκεπτών προς το σαλέ στην κορυφή του βουνού, πρόσβαση και για ΑΜΕΑ. Επιπλέον σχεδιάζεται τα 3-5 Πηγάδια να γίνουν προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι η μεταφορά των επισκεπτών θα γίνεται χειμώνα και καλοκαίρι καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Έχει ήδη μισθωθεί σε ιδιώτη το χιονοδρομικό κέντρο, κρατώντας όμως ταυτόχρονα ο Δήμος την ιδιοκτησία του χιονοδρομικού κέντρου.

Στο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια εκκρεμούσαν νομικά ζητήματα που έχουν τακτοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 2022! Πράγμα που καθιστά το χιονοδρομικό κέντρο ένα από τα ελάχιστα τακτοποιημένα νομοθετικά σε όλα τα θέματα πολεοδομικών και χωροταξικών ρυθμίσεων!

Η τακτοποίηση των νομικών, χωροταξικών και δασικών θεμάτων μέσα στο 2022 άνοιξε το δρόμο ουσιαστικά για την κρατική χρηματοδότηση, την οποία πλέον μπορεί να λάβει ο Δήμος για την περαιτέρω ανάπτυξη του χιονοδρομικού κέντρου. Ο Δήμαρχος της Νάουσας φιλοδοξεί να έχει ένα παγοδρόμιο, να διατηρήσει την τεχνητή χιόνωση, να υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου  για την καλοκαιρινή προετοιμασία ομάδων και να γίνει κλειστή καμπίνα μεταφοράς για τους επισκέπτες προς την κορυφή. Η περαιτέρω αυτή ανάπτυξη φιλοδοξεί ο δήμαρχος ότι θα καταστήσει το συγκεκριμένο χιονοδρομικό κέντρο κορυφαίο στη χώρα.

Πέρα από τη βελτίωση των εγκαταστάσεων ο Δήμαρχος σκοπεύει να μισθώσει μακροχρόνια και το ξενοδοχείο, το οποίο υπάρχει στα 3-5 Πηγάδια, και το οποίο θα εξοπλίσει έτσι, ώστε να δημιουργηθεί μια μονάδα τεσσάρων αστέρων! “Οι βραχυπρόθεσμες μισθώσεις σε τουριστικές εγκαταστάσεις αποδεικνύουν ότι δεν αποφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα”, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Νάουσας.

Ξενοδοχείο Αγίου Νικολάου

Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο Δήμαρχος της Νάουσας είναι η μίσθωση του ξενοδοχείου στον Άγιο Νικόλαο. Υπάρχουνε και εκεί προβλήματα τα οποία προκύπτουν από δασικούς χάρτες και καθιστούν προβληματικό το κτίσμα το οποίο υπάρχει, όμως προσπαθεί με κάθε τρόπο να λύσει τα ζητήματα αυτά έτσι, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία προς την μακροχρόνια μίσθωση και αυτού του ξενοδοχείου, που βρίσκεται σε θέση κλειδί και αποτελεί εδώ και δεκαετίες σημείο αναφοράς για τους πολίτες της Νάουσας και όχι μόνο.

Σχολή Αριστοτέλη

Το σχέδιο της δημοτικής αρχής εξακολουθεί να είναι η δημιουργία ενός υπερσύγχρονου μουσείου στην τοποθεσία Σχολή Αριστοτέλη, έτσι ώστε να αναδείξει τη σημασία και το χώρο, όπου συνυπήρχαν οι δύο μεγάλες ιστορικές προσωπικότητες ο Μέγας Αλέξανδρος και ο δάσκαλός του ο Αριστοτέλης.

Σχολή Αστιφυλάκων

Ελπίδα υπάρχει και για την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων στη Νάουσα, που αναμένεται να φέρει αποτελέσματα στις αρχές του επόμενου έτους.

Κτίριο Λόγγου-Τουρπάλη

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοίνωσε επίσης ο Δήμαρχος ότι πλέον υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο για τη μίσθωση των εγκαταστάσεων Λόγγου-Τουρπάλη. Η έναρξη λειτουργιών, έστω ενός ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου στην πόλη της Νάουσας, θα έδινε μία ανάσα στην τοπική οικονομία, και θα πρόσθετε κύρος στην πόλη.

Δηλώσεις για τις επόμενες εκλογές

Στο τέλος του γεύματος δήλωσε ο κ. Νικόλας Καρανικόλας ότι δεν χρειάζεται να ειπωθεί ότι θα ξαναβάλει υποψηφιότητα για το Δήμο. Θα έκανε δήλωση μόνο εάν δεν επιθυμούσε να συνεχίσει το έργο αυτό. Δηλώνοντας έτσι, εμμέσως πλην σαφώς ότι θα διεκδικήσει και στις επόμενες δημοτικές εκλογές τη θέση του Δημάρχου της πόλης!

banner-article

Ροη ειδήσεων