Ειδήσεις με Διάρκεια Πολιτισμός

ΚΘΒΕ Πρεμιέρα Ειρήνη Ξανά & Πράγα | Παραστάσεις που συνεχίζονται | Προσκλήσεις | Θεατρικά Εργαστήρια | Start Thinking Green

Πρεμιέρα
«Ειρήνη Ξανά» κατά Χρήστο Στανίση

Το Θέατρο των Σκιών με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη, μετά την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου το καλοκαίρι, επιστρέφει πλήρως ανανεωμένο για μαθητές μικρούς και μεγάλους και για όλη την οικογένεια.

Τρεις δεξιοτέχνες μουσικοί, τέσσερις ηθοποιοί και μία φωνή θα πλαισιώνουν ζωντανά την παράσταση και θα βρίσκονται σε άμεση διάδραση με το κοινό.

Όλοι μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στη δράση της επίκαιρης παράστασης, με έναν εξαιρετικά προσεγμένο λόγο χωρίς αθυροστομίες, με πλούσια μηνύματα για το κακό του πολέμου αλλά κυρίως για την Ειρήνη που θα έρθει και πάλι στο φως.

Πρεμιέρα: Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 11.00, Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Περισσότερα
Για τους αποδέκτες του newsletter μας!
Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Ειρήνη Ξανά» κατά Χρήστο Στανίση την Κυριακή 20/11 ή 27/11 στις 11:00 στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών!Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα στο email τους.

Κάθε πρόσκληση είναι για δύο άτομα.

Δηλώστε Συμμετοχή
Πρεμιέρα
«Πράγα» του Javier de Dios

Η νέα παραγωγή «Πράγα» έρχεται στο ΚΘΒΕ σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία Θέμη Θεοχάρογλου.

Ο Javier de Dios θέτει ερωτήματα γύρω από τους αναγκαίους συμβιβασμούς μέσα στις σχέσεις που διαρκούν αλλά και γύρω από τις δυνατότητες κατανόησης του εαυτού και του άλλου μέσα από τα μεταβατικά στάδια ενηλικίωσης, στο πέρασμα προς την ωριμότητα. Οι τρεις φίλοι αναμετρώνται με τον εαυτό τους, με τον χρόνο, με τις σταθερές της ζωής τους, δοκιμάζουν τα όρια της σχέσης τους και της αγάπης τους, προσπαθούν να κατανοήσουν τους άλλους, να ρίξουν τις άμυνές τους και να υπερασπιστούν τις επιλογές που θα διαμορφώσουν το μέλλον τους. Η γλώσσα τους κουβαλάει αλήθειες, πληγώνει, τραυματίζει. Πώς αντιδρούν οι χαρακτήρες στις αλήθειες αυτές; Αμύνονται, δραπετεύουν ή επιμένουν και επαναδιαπραγματεύονται τη ζωή και τα όριά τους;

Πρεμιέρα: Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 στις 21:00, Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Περισσότερα
«Γκάρης, το μιούζικαλ»
Όταν η αγάπη «πετάει», χορεύει και τραγουδά!

«Με την καρδιά ακούω καλύτερα» λέει ο κεντρικός ήρωας της παιδικής παράστασης του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος «Γκάρης, το μιούζικαλ» που έκανε πρεμιέρα στις 6 Νοεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο, στέλνοντας το πιο δυνατό μήνυμα ανθρωπιάς σε μικρούς και μεγάλους.

Η παράσταση της Παιδικής Σκηνής του ΚΘΒΕ μιλάει με τον πιο διασκεδαστικό και χαρούμενο τρόπο για αξίες ζωής όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας, η προσφορά στο συνάνθρωπο και η δύναμη της αγάπης που ανατρέπει ακόμα και τους νόμους της φύσης.

Περισσότερα
Αλεπούδες
Τελευταίες παραστάσειςΈνα συγκλονιστικό κείμενο με στοιχεία βρετανικού χιούμορ, όπου η αναμέτρηση με τον φόβο οδηγεί σε έναν ανελέητο κυνηγητό με τον εαυτό και με τον άλλον.

Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος

Μια ευφάνταστη κωμωδία που στηλιτεύει την κερδοσκοπική και μικρονοϊκή τουριστική δραστηριότητα, μέσα από διαδικασίες υποτέλειας και ξεπουλήματος των αξιών.

Η Νύχτα της Ιγκουάνα

Το ατμοσφαιρικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς όπου ξετυλίγεται το βάθος της ανθρώπινης ψυχής και ο αγώνας αναζήτησης της ευτυχίας, όπως ο καθένας την ορίζει.

Τα τρελά βατράχια

Η περιπετειώδης κωμωδία που αναδεικνύει τη δύναμη των ανθρώπων εκείνων που τολμούν να πάρουν το ρίσκο της αντίστασης, υπερασπιζόμενοι την ανθρωπιά και τη δικαιοσύνη.

Εισιτήρια online
Για τους αποδέκτες του newsletter μας!
Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Τα τρελά βατράχια» της Mélody Mourey στις 19/11 ή 20/11 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών!Στις 19/11 μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να παρακολουθήσετε την απογευματινή παράσταση στις 18:00 ή την βραδινή παράσταση στις 21:00.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα στο email τους.

Κάθε πρόσκληση είναι για δύο άτομα.

Δηλώστε Συμμετοχή

Ψηφιακά Προγράμματα Παραστάσεων ΚΘΒΕ

START THINKING GREEN 🍃

Στο πλαίσιο της οικολογικής πολιτικής του ΚΘΒΕ, τα προγράμματα των παραστάσεών μας πωλούνται και σε ψηφιακή μορφή, στο μισό της τιμής του εντύπου.
Αγοράστε τα e-book

Χειμερινά Θεατρικά Εργαστήρια στο ΚΘΒΕ

Εξερευνώ, Μαθαίνω, Εκπαιδεύομαι, Διασκεδάζω!
Για όλες τις ηλικίες & Δωρεάν Τμήματα για ΑμεΑ

Σχεδιασμός: Ελένη Ζαραφίδου – Μαρίζα Τσάρη

Δωρεάν καλλιτεχνικά εργαστήρια προετοιμασίας για άτομα με αναπηρία που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εισαγωγικές εξετάσεις δραματικών σχολών
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας