Ελλάδα Κοινωνία

Βασίλης Μάγγος: Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση στο Βόλο, ενόψει της δίκης για τον άγριο ξυλοδαρμό του και τον θάνατο

Μαζική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν, το μεσημέρι του Σαββάτου, στον Βόλο, μέλη συλλογικοτήτων από όλη τη χώρα, ενόψει της δίκης των τριών κατηγορούμενων αστυνομικών για τον άγριο ξυλοδαρμό και τον θάνατο του αδικοχαμένου Βασίλη Μάγγου.

Το παρών, στη συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, έδωσε ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του 27χρονου, που έφυγε από τη ζωή, ένα μήνα αργότερα από οξύ πνευμονικό οίδημα.

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου και διαδηλωτές έκαναν λόγο για συγκάλυψη της υπόθεσης θανάτου του 27χρονου, καταγγέλλοντας ότι «δύο εισαγγελείς υποβίβασαν την υπόθεση, στέλνοντας στα μαλακά, τρεις μόνο αστυνομικούς και όχι όλους».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ίδιος χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι η μήνυση κατά παντός υπευθύνου που υπέβαλε με τη σύζυγό του, δεν θα φτάσει ποτέ να εκδικασθεί.

«Δυστυχώς, οι δύο εισαγγελείς που απέρριψαν τις ενστάσεις μας, μετατρέπουν εμάς τους γονείς, από κατήγορους σε απλούς μάρτυρες μιας δίκης παρωδία, στην οποία το ίδιο το κράτος δικάζει τον εαυτό του. Εγώ το θεωρώ ιεροσυλία», επισήμανε.

Να σημειωθεί πως συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί στα Δικαστήρια Βόλου -την ημέρα που θα γίνει η δίκη– με το Συντονιστικό Συλλογικοτήτων Βόλου να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας