Αγροτικά Εκδηλώσεις Νάουσα

Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»: Κάλεσμα σε συγκέντρωση με τα τρακτέρ | Τρίτη 11 Οκτώβρη

Υλοποιώντας την απόφαση της σύσκεψης αγροτικών συλλόγων και αγροτών που πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη στη Βέροια με πρωτοβουλία της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων ( ΠΕΜ) , ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας καλεί όλους τους αγρότες- σσες και κτηνοτρόφους  σε συγκέντρωση με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα, την Τρίτη 11 Οκτώβρη και ώρα  12 το μεσημέρι στη διασταύρωση της Νάουσας.

Κανένας εφησυχασμός καμιά αναμονή !

Κλείνουμε τα αυτιά μας στις  ψεύτικες ελπίδες και χιλιοειπωμένες υποσχέσεις ότι θα στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας!

Προχωράμε στην κινητοποίηση για να μπορέσουμε να μείνουμε στα χωράφια και τα χωριά μας , να μπορούμε να ζήσουμε από τον ιδρώτα μας!

Διεκδικούμε:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλες τις ποικιλίες στο ροδάκινο αλλά και το σύνολο των παραγόμενων προϊόντων των συγκεκριμένων περιοχών που συμμετείχαν στη σύσκεψη από τη χαμένη παραγωγή λόγω καταστροφών και ασύδοτης δράσης των εμποροβιομηχάνων, της χαμηλές τιμές , το υψηλό κόστος παραγωγής και επίσης μέτρα στήριξης κατά του εμπάργκο.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος . Γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα- εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας .
  • Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι τέλη του χρόνου. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει τη παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100% , με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

Φωτογραφία αρχείου

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας