Βέροια Πολιτισμός Τοπικά

“Αντίθεσις”: Η Φωτογραφική Ομάδα της Βέροιας παρούσα με ενδιαφέρουσα έκθεση στην Εύηχη Πόλη

Η “Αντίθεσις” μάς έχει συνηθίσει σ’ ένα υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο κάθε φορά που δηλώνει την παρουσία της. Βέβαια ο covid στάθηκε μέχρι τώρα εμπόδιο στις δράσεις της Ομάδας, η οποία όμως επιστρέφει και πάλι δυναμικά.

Χθες το βράδυ, λίγο πριν πέσει η αυλαία της Εύηχης Πόλης, οι φωτογράφοι της Φ.Ο.Β εξέθεσαν τις φωτογραφίες τους στο Πάρκο των Αγίων Αναργύρων, παράλληλα με δύο συναυλίες στον ίδιο χώρο, καλώντας τον κόσμο πέρα από τη μουσική να απολαύσει και την τέχνη της φωτογραφίας.

Με θέμα της έκθεσης  αυτήν τη φορά το”Αρνητικό;”, η ομάδα ήταν εμφανές πως προβληματίστηκε γύρω από το “αρνητικό” μέρος της φωτογραφίας, αυτό μου εμείς οι μη κατέχοντες τα της φωτογραφικής τέχνης ονομάζουμε φόντο.

Το πόσο το αρνητικό αναδεικνύει το θετικό, το κύριο δηλαδή θέμα της φωτογραφίας, ήταν και ο πυρήνας της έκθεσης που την χαρακτήριζε η αφαιρετικότητα και η στόχευση στον συναισθηματικό κόσμο του αποδέκτη της κάθε φωτογραφίας.

Καθώς οι φωτογραφίες κινούνταν κρεμασμένες στα δέντρα του πάρκου από το ελαφρύ αεράκι, με τους ήχους της μουσικής και το φεγγάρι πάνω από τον νυχτωμένο βεροιώτικο κάμπο -όπως το αποτύπωσε ο φακός της Φαρέτρας-  ήταν λαμπερό και γεμάτο, αποτέλεσε το κατάλληλο φόντο ή κατά την Φ.Ο.Β το “αρνητικό” για την έκθεση!

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων