Αναγνώστες Πολιτισμός Τοπικά

Πέντε χρόνια χωρίς την Αρλέτα / Queen Of Hearts | video

Από τον αναγνώστη μας Κώστα Γεωργίου πήραμε video με την Αρλέτα  στο “Queen Of Hearts”, το οποίο και συνοδεύεται από το κείμενο που ακολουθεί:

Πάνε πέντε χρόνια από τότε που σώπασε η μοναδική, ανεπανάληπτη φωνή της Αρλέτας. Και 50 χρόνια από τότε που μου έγραψε στο μαγνητόφωνό της, στο σπίτι της, έτσι απλά μία κι έξω, τρία τραγούδια και μου τα χάρισε. Ήταν αρχές του 1972 όταν στη μπουάτ Ζουμ της οδού Κυδαθηναίων στην Πλάκα συμμετείχαμε στο πρόγραμμα, η Μαρίζα Κωχ με την ορχήστρα της, που μαζί με την αδελφή της Ειρήνη είχε και την ευθύνη της επιχείρησης, η Αρλέτα με την κιθάρα της αλλά και με τον Θάνο Μικρούτσικο να τη συνοδεύει στο πιάνο και το συγκρότημα ΑΝΑΚΑΡΑ του οποίου ήμουν μέλος.

Σήμερα μετά από πενήντα χρόνια αποφάσισα, σαν φόρο τιμής και σαν μνημόσυνο να δημοσιοποιήσω το ένα από αυτά: το Queen of Hearts . Είναι έτσι όπως το ηχογράφησε, παίζοντας την κιθάρα της και τραγουδώντας σε ένα απλό μικρόφωνο που διέθετε το μαγνητόφωνό της, χωρίς καμιά επεξεργασία. Και επαναλαμβάνω, μια κι έξω και τα τρία τραγούδια χωρίς δεύτερη προσπάθεια! Το ιδιαίτερο σ’ αυτές τις ηχογραφήσεις είναι ότι δεν είναι τραγούδια που έχουμε συνηθίσει να την ακούμε, αλλά αποκαλύπτουν μια άλλη πτυχή του καταπληκτικού ταλέντου της σε τραγούδια της folk που έγιναν γνωστά με τη φωνή της Joan Baez.

To the queen of hearts is the ace of sorrow
He’s here today, he’s gone tomorrow
Young men are plenty but sweethearts few
If my love leaves me what shall I do?
Had I the store in yonder mountain
Where gold and silver is there for counting
I could not count for thought of thee
My eyes so full I could not see
I love my mother, I love my father
I love my sister, I love my brother
I love my friends and relatives too
I’ll forsake them all and go with you
To the queen of hearts is the ace of sorrow
He’s here today, he’s gone tomorrow
Young men are plenty but sweethearts few
If my love leaves me what shall I do ?

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας