Κοινωνία

Οι εργαζόμενοι της Λάρκο κατάφεραν να διατηρηθεί το προσωρινό πάγωμα των ομαδικών απολύσεων / Αδιανόητο ξεπούλημα με στοιχεία και αριθμούς

————

Μία ακόμη μάχη στο σκληρό και πολύμηνο αγώνα που δίνουν, πρόσθεσαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, σήμερα Παρασκευή 17 Ιούνη, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, καταφέρνοντας και αυτή τη φορά να σταθούν όρθιοι, καθώς το δικαστήριο διατήρησε την προσωρινή διαταγή για το πάγωμα των ομαδικών απολύσεων, μέχρι να εκδώσει την απόφασή του επί των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί κατά της διαδικασίας διαβούλευσης των ομαδικών απολύσεων.

Το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα των δικηγόρων της ειδικής διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ και του υπουργείου Οικονομικών που έκανε πρόσθετη παρέμβαση, διατηρώντας το πάγωμα των ομαδικών απολύσεων μέχρι να εκδοθεί απόφαση.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή Εύβοιας, ο οποίος παρακολούθησε και τη διεξαγωγή της δίκης.

Οι νομικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της ειδικής διαχείρισης ισχυρίστηκαν ότι τηρήθηκαν κανονικά οι διαδικασίες διαβούλευσης των ομαδικών απολύσεων, τόνισαν τις πιέσεις που ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση με πρόσχημα τις δήθεν παράνομες κρατικές ενισχύσεις και τα πρόστιμα που έχει επιβάλει, ενώ επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τροπολογία έκτρωμα που ψηφίστηκε στη Βουλή, λέγοντας ότι διασφαλίζει τους εργαζόμενους.

Έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών εκτός από τα μέλη της διοίκησης των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ βρέθηκαν και αρκετοί εργαζόμενοι δίνοντας μία ακόμη μάχη ενάντια στο έγκλημα της κυβέρνησης, το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και τις απολύσεις τους. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και αυτή τη φορά εκπρόσωποι συνδικάτων της Αττικής, όπως από την Ομοσπονδία Οικοδόμων και το Σωματείο των εργαζομένων στην COSCO, συνεχίζοντας να εκφράζουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους.

——–

Ο Δρ. Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Βασίλης Λύκος, εξηγεί με συγκεκριμένα στοιχεία γιατί η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ συνιστά έγκλημα κατά της δημόσιας οικονομίας

Το αδιανόητο μεγέθους έγκλημα που συνιστά για τον τόπο, για την οικονομία της χώρας και για τον εργαζόμενο λαό το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, καταγράφηκε με στοιχεία και αριθμούς στην εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου στον Realfm (15/2/2022).

Παρακολουθήστε την συνέντευξη που παραχώρησε ο Δρ. Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ.Βασίλης Λύκος, ο οποίος εξήγησε, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία,  πως η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ σημαίνει, ταυτόχρονα, ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας και παραχώρηση πακτωλού δισεκατομμυρίων σε ντόπιους και ξένους ‘επενδυτές”, την στιγμή που αυτά τα σίγουρα κέρδη μπορούν να μπαίνουν στο δημόσιο ταμείο για πολλές δεκαετίες .

902.gr /  imerodromos.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας