Βέροια Πολιτισμός Τοπικά

Η Παιδική – Νεανική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας “τραγούδησε την Παράδοση” & καταχειροκροτήθηκε

———-

Αφιερωμένη στην  Παράδοση ήταν η  συναυλία της ΚΕΠΑ και του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας με την Παιδική – Νεανική Χορωδία με μαέστρο της τη Δήμητρα Ζησέκα, που δόθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Με τον τίτλο “Τραγουδώντας την Παράδοση” η συναυλία κινήθηκε   στο χώρο γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών της Δημοτικής Παράδοσης αγκαλιάζοντας περιοχές της Ελλάδας με το δικό τους μουσικό  ύφος.

Μακεδονία, Ρόδος, Κωνσταντινούπολη, στίχοι χιλιοτραγουδισμένοι, χοροί που πολυχορεύτηκαν, αποτέλεσαν τις επιλογές της Δήμητρας Ζησέκα, η οποία έκανε την επεξεργασία των τραγουδιών και επιμελήθηκε την οργανική συνοδεία.

Τα τραγούδια, καθώς συνοδεύονταν από κείμενα που τα τοποθετούσαν στο χώρο και το χρόνο τους, εξηγώντας καταστάσεις που τα δημιούργησαν, όπως το γνωστό σε όλους “Έλα, βρε Χαραλάμπη, να σε παντρέψουμε”, είχαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το κοινό.

Σημαντική η διδασκαλία παραδοσιακών τραγουδιών σ’ αυτές τις ηλικίες, σε μια εποχή που η Παγκοσμιοποίηση έχει σαρώσει τα πάντα, και φυσικά και τη μουσική.

Τη χορωδία συνόδεψε στο πιάνο η Βαλεντίνη Φωκά, στο κλαρινέτο οι Τσιφλίδης Στάθης, Κοντοτάσιος Γιώργος, Πατρίκα Ελισάβετ και στο βιολί η Φώτη Σταματίνα.

Τα κείμενα διάβασε η Αμαράντου Καλλιόπη.

Η μαέστρος, σε μια ζεστή σχέση επικοινωνίας με τους μαθητές, έδωσε έναν χαρούμενο τόνο σ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, επικοινωνώντας κάθε τόσο και με το κοινό.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας