Κόσμος

Τουρκικός Τύπος για επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο: Η Ελλάδα είναι 51η πολιτεία των ΗΠΑ

—–

Την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ καθώς και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν σχολιάζει σήμερα, όπως είναι φυσικό, ο Τουρκικός Τύπος.

Από τους τίτλους και τα ρεπορτάζ είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια από την μεγαλύτερη μερίδα των ΜΜΕ της γειτονικής χώρας να υποβαθμίσουν το γεγονός αλλά και τα όποια θετικά αποτελέσματα για την χώρα μας.

Χαρακτηριστικό είναι το καυστικό σχόλιο της Μilliyet, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι η… νέα 51η Πολιτεία των ΗΠΑ.

Παράλληλα, τονίζει ότι η χώρα μας παρέδωσε το χρυσό κλειδί στον Μπάιντεν και χαρακτηρίζει τη χώρα μας ως «καϋμένη Ελλάδα» η οποία ενώ έγινε αρχικά παιχνίδι των Βρετανών «δεν έχει πάρει το μάθημά της και δεν έχει καταλάβει τι θα κοστίσει αυτό και τώρα είναι έτοιμη ακόμη και να εγκαταλείψει την ταυτότητά της».

Για «σόου» της Ελλάδας και του Έλληνα πρωθυπουργού στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ έκανε λόγο το Haber Turk με τον ανταποκριτή του να αναφέρεται στην ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Πανεπιστημίο Τζόρτζταουν και τη σημερινή του εμφάνιση στο Κογκρέσο.

«Δεξίωση από τον Μπάιντεν για τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο», σημείωσε στον τίτλο της η προσκείμενη στην αντιπολίτευση εφημερίδα, Cumhuriyet.

Στο ρεπορτάζ της αναφέρει ότι «ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υπογράμμισε τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών στη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο».

 topontiki.gr