Βέροια Ρεπορτάζ

Πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας δια ζώσης. Πολλά τα θέματα.

 

………………….

Δήμητρα Σμυρνή

Μετά από πολύ καιρό το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας συνεδρίασε ολόκληρο δια ζώσης με την παρουσία και των τοπικών ΜΜΕ. Πολλά τα θέματα και ήρεμο  γενικά το κλίμα.

Με την απώλεια του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, Φώτη Καραβασίλη, να οδηγεί σε ενός λεπτού σιγή όλους τους παρισταμένους και να αναφέρεται το όνομά του από όλους  με εκτίμηση και συγκίνηση ξεκίνησε η συνεδρίαση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ, Άρη Λαζαρίδη, να αναφέρεται στο ευχάριστο της ιδιαίτερης αυτής συνεδρίασης, αλλά και στην ανησυχία που του προκαλεί η κατάσταση στην Ουκρανία, όπως εξελίσσεται.

Το ενεργειακό πλήττει τους Δήμους  – Σε απόγνωση η ΔΕΥΑΒ

Στο πρόβλημα της ενέργειας και στο αδιέξοδο που οδηγεί τους δήμους αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, δηλώνοντας πως για το Δήμο Βέροιας το παθητικό ανέρχεται στις 500. 000 ευρώ. Θα ζητηθεί συνολικά από τους δήμους επιδότηση, ειδικά για όσους παρέχουν υπηρεσίες άρδευσης, είπε.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, Στέργιος Διαμάντης, αναφέρθηκε αργότερα στην απελπιστική κατάσταση που βρίσκεται η ΔΕΥΑΒ, καθώς οι εισπράξεις της βρίσκονται το μήνα στα 210.000 ευρώ, ενώ τα λειτουργικά της έξοδα στις 300.000.

“Δεν θα κόψουμε το νερό, δεν βάζουμε σε κανενός το λαιμό το μαχαίρι. Καλούμε όμως τον κόσμο, που ξέρουμε ότι δεν μπορεί να πληρώσει, να κάνει διακανονισμό. Γιατί ,αν η ΔΕΥΑ φύγει από τους δήμους, τότε θα αντιμετωπίσουμε καταστάσεις  μη αναστρέψιμες, όπως με την ΔΕΗ. Το πολύ να αντέξουμε άλλους έξι μήνες. Να ενημερωθούν οι πολίτες, όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη” είπε ο Στέργιος Διαμάντης.

Το φυσικό αέριο επιτέλους έρχεται στη Βέροια! Ποιος όμως θα μπορεί να το πληρώσει; 

Το φυσικό αέριο επιτέλους έρχεται είπε ο Δήμαρχος, προσθέτοντας ότι θα ξεκινάει από αγροτεμάχιο της Αγίας Βαρβάρας, θα φτάνει μέχρι το φανάρι της Πιερίων κι από κει θα τροφοδοτεί το πάνω και το κάτω κομμάτι της πόλης σε δύο διακλαδώσεις.

“Βέβαια, δεν μπορώ να απαντήσω σχετικά με τις τιμές που θα έχει!” πρόσθεσε.

Το ενεργειακό και η θέρμανση των σχολείων. Λύση τα φωτοβολταϊκά;

Το ενεργειακό και η θέρμανση των σχολείων τον επόμενο χειμώνα απασχόλησε τη Γεωργία Μπατσαρά, η οποία εξέφρασε το φόβο ότι οι μαθητές με ανοιχτά ειδικά παράθυρα  δεν θα μπορούν να θερμανθούν. “Πρέπει από τώρα να φροντίσουμε για λύσεις” πρόσθεσε, για να συμπληρώσει η Συρμούλα Τζήμα αργότερα “μήπως είναι λύση η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα σχολεία;”

 Να πάψουν οι αντιδικίες με τον τύπο – ενίσχυση των Δημοτικών Ιατρείων

“Η πολυφωνία είναι επιβεβλημένη σ’ αυτήν τη φάση. Να πάψουν οι αντιδικίες με τον τύπο”  ζήτησε ο Αντώνης Μαρκούλης, προσθέτοντας  πως τώρα πια δίνεται δυνατότητα παροχής υπηρεσιών και από ιδιώτες γιατρούς κι αυτό πρέπει να το φροντίσει ο ΚΑΠΑ.

Η πρόταση βρήκε σύμφωνο του πρόεδρο του ΚΑΠΑ Λεωνίδα Ακριβόπουλο, που το υποσχέθηκε.

Χρειαζόμαστε τουρισμό. Η αγορά πεθαίνει.

“Χρειαζόμαστε τουρισμό. Η αγορά πεθαίνει. Φτάσαμε να ανταλάσσουμε εμείς οι βεροιώτες τα χρήματά μας. Αν δεν μένουν βράδυ οι τουρίστες στην πόλη και είναι περαστικοί, έχουμε πρόβλημα επιβίωσης” είπε ο Δημήτρης Τσανακτσίδης, απευθυνόμενος στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Λάζαρο Ασλανίδη, που αναφέρθηκε σε συστηματικές του ενέργεις για την ενίσχυση του τουρισμού, υποσχόμενος καλύτερες μέρες, ιδιαίτερα μετά του άνοιγμα του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών.

Οι επικίνδυνες παιδικές χαρές και οι λόγοι που τις κάνουν επικίνδυνες

Για την επικινδυνότητα που παρουσιάζει παιδική χαρά Μακροχωρίου μίλησε ο  Γ.Θεοδωρίδης, απευθυνόμενος στον Αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος εξήγησε πως η συγκεκριμένη είναι κλειστή και έχουν ειδοποιηθεί όλοι γι’ αυτό.

Οργισμένος ο Βασίλης Παπαδόπουλος είπε πως στις παιδικές χαρές του Δήμου, αλλά και σε δημόσιους χώρους προκαλούν φθορές, που κάποιες μπορούν να γίνουν επικίνδυνες, όχι τα μικρά παιδιά, αλλά έφηβοι και μεγάλοι.

“Ζητήσαμε από την Εισαγγελία να παρέμβει. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί!” πρόσθεσε.

Τραγικές οι  ανατιμήσεις για τους δημότες! Τι θα κάνει ο Δήμος;

Την τραγική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι δημότες περιέγραψε ο Γιώργος Μελιόπουλος, μετά τις φοβερές ανατιμήσεις στην ενέργεια και στα προϊόντα.

“Στενάζουν τα λαϊκά νοικοκυριά, σε αδιέξοδο οι αγρότες! Τι μπορεί να κάνει ο Δήμος για  να τους προστατέψει;” ρώτησε.

“Μπορεί να βοηθήσει ο Δήμος, ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν πολίτη;”πρόσθεσε ο Γιάννης Τσαναξίδης.

Οι υγειονομικοί σε αναστολή βρίσκονται σε απόγνωση.

Οι υγειονομικοί σε αναστολή δεν αντέχουν άλλο και  από αξιοπρέπεια δεν θέλουν να καταλήξουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, αν και πεινούν. Πρέπει να τους βοηθήσουμε” είπε ο Γιώργος Μιχαηλίδης στο Δ. Σ. επισημαίνοντας ένα άγνωστο πρόβλημα στο σύνολο των πολιτών αλλά και του Δήμου.

Η ΚΕΠΑ  σε σημαντικές δράσεις

Σε σημαντικές δράσεις του τελευταίου μήνα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Κώστας Ρίζος, μιλώντας α) για την επιτυχία που είχε ο Διαγωνισμός Χορού με 250 συμμετέχοντες απ’ όλη την Ελλάδα (τόνωση και του Τουρισμού της πόλης), αλλά και σε διακρίσεις της Σχολής Χορού της ΚΕΠΑ.  β)για τις δύο παραστάσεις της Εναλλακτικής Σκηνής της Λυρικής, που γέμισαν τον Χώρο τεχνών με παιδιά και μεγάλους.

“Το πρόσωπο της νέας Διευθύντριας της ΚΕΠΑ, της κ. Γρηγοριάδου, με την εμπειρία που διαθέτει και τη διάθεση άριστης συνεργασίας, θα μας οδηγήσει σε αποτελέσματα που θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δημοτών” ολοκλήρωσε.

Τουρνουά “Άλκης Καμπανός”

Τη σημασία που έχουν οι μαθητικοί αγώνες, που διοργανώνονται στο όνομα του Άλκη Καμπανού, τόνισαν και η Συρμούλα Τζήμα και ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος.

“Είναι ευχάριστο να βλέπεις τα παιδιά να συμμετέχουν στο μήνυμα της αποδοκιμασίας της βίας” πρόσθεσε ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος, ενημερώνοντας πως και το Αθλητικό Πάρκο στη Βίλα Βικέλα θα πάρει το όνομα του Άλκη Καμπανού.

Φωτογραφίες: faretra.info

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας