Βέροια

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων της Γυναίκας

——-

Η 8η Μαρτίου αποτελεί την ημέρα σύμβολο υπέρ των δικαιωμάτων της Γυναίκας. Ημέρας που αποτελεί τιμή αλλά και πηγή προβληματισμού για την ισότιμη ύπαρξη και παρουσία της στο σπίτι, στην εργασία και στις ίσες ευκαιρίες μεταξύ των δύο φύλων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων της Γυναίκας αποτελεί διαχρονικά μία επέτειο για την παρουσία της γυναίκας στον αγώνα για ίσα δικαιώματα στην οικογένεια, το εργασιακό περιβάλλον και την επιστήμη, υπενθυμίζοντας τις θυσίες και τις κατακτήσεις όλων των γυναικών του κόσμου.

Φέτος η τιμή για τη γυναίκα συνοδεύεται, δυστυχώς, από τις άσχημες εικόνες ενός πολέμου με χιλιάδες μητέρες που προσέχουν τα παιδιά τους στα καταφύγια προσπαθώντας να απαλύνουν τον πόνο τους και συζύγους που στηρίζουν τους άνδρες τους. Με γυναίκες που αποχαιρετούν αγαπημένα πρόσωπα και παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς…

Παρά τα βήματα που έχουν γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο για τη γυναικεία ισότητα, η σημερινή εποχή της κρίσης βρίσκει τη γυναίκα αντιμέτωπη με πολλά και ποικίλα προβλήματα. Το 2022 στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρίσκεται η τηλεργασία, η ισότητα των φύλων, η ψυχική υγεία και η μη αμειβόμενη εργασία φροντίδας.

Παράλληλα στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι υπηρεσίες και οι δομές στον Δήμο Βέροιας επιτελούν σημαντικότατο έργο προς όφελος των γυναικών που έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης και βίας με στόχο την υπεράσπιση των αυτονόητων δημοκρατικών δικαιωμάτων και αρχών σε μια πολιτεία ισονομίας και σεβασμού.

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης

Δήμαρχος Βέροιας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας