Κοινωνία

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Καταπέλτης η ιατροδικαστής / Ήξεραν τι έκαναν αυτοί που τον χτύπησαν

————-

Σοκάρουν όσα δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι η Ιατροδικαστής και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση για τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στον 19χρονο Άλκη που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Όπως  προέκυψε από την εξέταση υπήρχαν  πολλά αμυντικά τραύματα είπε η ιατροδικαστής.

Σχετικά με την αιτία θανάτου του 19χρονου, η κα Κοβάτση είπε ότι «το παιδί πέθανε από τον συνδυασμό των κακώσεων που του προκάλεσαν στα κάτω άκρα, μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ήταν που επέφερε το τελικό αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα. Μιλάμε για πολλά και διαφορετικά χτυπήματα.»

Όπως είπε, δεν υπήρχαν περιθώρια για τη διάσωσή του, καθώς κατέληξε πάρα πολύ σύντομα.

Για το αν τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα, τόνισε ότι «δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, με ύψος 1,90, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πως θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.»

Όσο  για την έξαρση της οπαδικής βίας στην Θεσσαλονίκη, η κα Κοβάτση αναφέρθηκε σε ένα παρόμοιο περιστατικό που σημειώθηκε την ίδια εβδομάδα με τη δολοφονία του Άλκη.

«Την ίδια εβδομάδα σημειώθηκε και άλλο περιστατικό εξίσου ανησυχητικό», είπε. Συγκεκριμένα, τραυματίστηκε 14χρονο αγόρι από ομάδα ατόμων που το κυνήγησε.

Όπως είπε η καθηγήτρια ιατροδικαστικής, «δεν είχαμε χειρότερα για το έσωσε το προσωπικό του ξενοδοχείου, έξω από το οποίο το χτυπούσαν. Πρόκειται περί καθαρής τύχης. Τον ρωτούσαν τι ομάδα είναι. Το είχαν κάτω το παιδί και το χτυπούσαν».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας