Κορωνοϊός

Ημαθία / Σοκ προκαλεί το “μαύρο ρεκόρ” των 246 νέων κρουσμάτων

——–

Κυριολεκτικά σήμερα τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σοκάρουν. Για την Ημαθία ανακοινώθηκαν 246 νέα κρούσματα, που και μόνο το άκουσμα του αριθμού τρομάζει Εύλογο και το ερώτημα τι έφταιξε, τι φταίει;

Είναι πολύ εύκολο, βέβαια, να τα αποδίδουμε στην ατομική ευθύνη, είναι όμως έτσι; Ποια μέτρα έπρεπε να παρθούν και δεν πάρθηκαν; Είναι δυνατόν να περιμένει η κυβέρνηση να περάσουν οι γιορτές για να πάρει μέτρα; Και μόνο αυτό δείχνει για μια ακόμη φορά το ρόλο που παίζει η “άφωνη” επιστημονική επιτροπή. Στην ουσία καλύπτει με “επιστημονικό μανδύα” προειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις.

Για την Ημαθία, πέρα από τα 246 νέα κρούσματα, δεν έχουμε άλλα στοιχεία που να φωτίζουν την έκταση της πανδημίας στην περιοχή. Όπως πόσα τεστ έγιναν σήμερα, για να προκύψει ο δείκτης θετικότητας, αριθμός των κρουσμάτων ανά 100 ελέγχους; Για παράδειγμα σήμερα στη χώρα, όπως ανακοινώθηκε, ο δείκτης θετικότητας είναι 3,89. Ποιος είναι στην Ημαθία;

Επίσης δεν υπάρχει ενημέρωση για την κατάσταση στα νοσοκομείο, που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι άμεσα θα επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο. Ούτε γνωρίζουμε επίσημα αν αντέχουν, αν θα αντέξουν στην ισχυρή πίεση που είναι αναμενόμενο ότι θα δεχτούν.

Η μη ανακοίνωση στοιχείων κατά περιοχή, και η γενικότερη τάση κυβερνητικής “κρυψίνοιας” που επικρατεί από την αρχή της πανδημίας έχει δημιουργήσει μια καχυποψία – όχι αδικαιολόγητη- σε μεγάλο αριθμό πολιτών, για το τι πράγματι συμβαίνει, μ’ αποτέλεσμα πολλές φορές να υπάρχουν αντιδράσεις που δεν βοηθούν την όλη κατάσταση.

Το γνωστό “στη φουρτούνα ο καπετάνιος φαίνεται” δεν ισχύει για την συγκεκριμένη περίπτωση. Ο “καπετάνιος” το μόνο που ξέρει είναι να ρίχνει διαρκώς το φταίξιμο στους “ναύτες”, και αυτός να νίπτει τας χείρας του! Και ο νοών νοείτω!

far