Κορωνοϊός Κόσμος

Κορονωϊός – Υποδόριο τσιπάκι λειτουργεί ως πιστοποιητικό εμβολιασμού στη Σουηδία

………………

Τους χειρότερους εφιάλτες των συνωμοσιολόγων έχει σκοπό να επιβεβαιώσει μια σουηδική εταιρεία, η οποία δημιούργησε ένα υποδόριο τσιπ, όπου αποθηκεύεται το πιστοποιητικό εμβολισμού κατά του κοροναϊού.

Τα μικροτσίπ κερδίζουν δημοτικότητα στη Σουηδία, όπου χιλιάδες έχουν επιλέξει να τοποθετήσουν κάτω από το δέρμα στο χέρι τους, τα τσιπάκια, τα οποία αντικαθιστούν την ταυτότητα, την πιστωτική κάρτα ή την κάρτα εισόδου στους χώρους εργασίας.

Τώρα οι Σουηδοί βάζουν σε μικροτσίπ και το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η εταιρεία «Epicenter», μία startup με έδρα τη Στοκχόλμη, έχει τελειοποιήσει αυτό το μικροτσίπ.

Το μέγεθός του  δεν ξεπερνά τον κόκκο ρυζιού. Τοποθετείται υποδόρια και μπορεί να «διαβαστεί» από smart phone.

Οι επικεφαλής της εταιρείας επιθυμούν την ευρεία εφαρμογή του.

Σε ένα βίντεο της εταιρείας, ο Χάνες Σγιομπλάντ, επικεφαλής του τμήματος διανομής δείχνει πως λειτουργεί. Κουνάει λίγο ένα smartphone πάνω από το χέρι του, στο σημείο όπου έχει εμφυτευτεί το τσιπ κι αυτό αμέσως ενημερώνεται για το καθεστώς εμβολιασμού του.

«Τα εμφυτεύματα είναι πολύ ευέλικτη τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά διαφορετικά πράγματα και αυτή τη στιγμή είναι πολύ βολικό να έχετε πάντα προσβάσιμο το διαβατήριο COVID στο εμφύτευμά σας», είπε σε μια δήλωση.

Στο βραχίονα ή στα δάχτυλα

«Βάλτε το πιστοποιητικό Covid σε ένα τσιπ στο χέρι σας ή αλλού κάτω από το δέρμα. Είναι ολοένα και πιο δημοφιλές να εισάγετε ένα τσιπ στο σώμα με διαφορετικούς τύπους προσωπικών πληροφοριών και τώρα μπορείτε επίσης να εισάγετε το πιστοποιητικό Covid στο τσιπ» ανέφερε η καθημερινή εφημερίδα της Σουηδίας Aftonbladet.

Το τσιπάκι μπορεί να εμφυτευθεί σε διάφορα σημεία είτε στον βραχίονα είτε σε κάποιο σημείο των δαχτύλων και αν κάποιος που το τοποθέτησε στο χέρι θέλει να το αφαιρέσει αυτό γίνεται εύκολα. Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι της «Epicenter» έχουν εμφυτεύσει στο χέρι τους ένα τσιπ για να κυκλοφορούν χωρίς κάρτες αναγνώρισης μέσα στην εταιρεία αλλά και να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές όπως εκτυπωτές ή ακόμη και τους αυτόματους πωλητές αναψυκτικών και τροφίμων.

Σημειώνεται, ότι στην Σουηδία το πιστοποιητικό Covid χρησιμοποιείται πλέον για εκδηλώσεις άνω των 100 ατόμων.

in.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας