Εργασία Νάουσα

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας: Μόνο ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα! / Οι λιμενεργάτες στις προβλήτες της Cosco βγήκαν νικητές!

———

Το σωματείο μας χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Cosco που μετά από 7 μέρες κινητοποιήσεων και απεργιών εξανάγκασαν την εργοδοσία να δεχτεί τα βασικά αιτήματα τους. Τσακίζοντας στην πράξη τη θεωρία περί αναποτελεσματικότητας των αγώνων.

Τα έβαλαν με τα μεγαλύτερα μονοπωλιακά μεγαθήρια , όπως η cosco αλλά και με τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες,  κοντέινερς, τους εφοπλιστές και βγήκαν νικητές. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ, ΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

Το πιο σημαντικό ήταν ότι αυτή η μάχη όπως και οι αντίστοιχες των εργαζομένων στην e-food , στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη , σε άλλους χώρους δουλειάς και κλάδους απέδειξε ότι:

Οι εργαζόμενοι μόνο με τον αγώνα και την οργάνωση τους , την αλληλεγγύη, μπορούν να διεκδικήσουν, να αχρηστεύσουν τις απειλές και την τρομοκρατία, τους αντεργατικούς νόμους, τις δικαστικές αποφάσεις που επιχειρούν «να βάλουν στον γύψο» την εργατική λαϊκή πάλη.

Και εμείς οι συνταξιούχοι το προηγούμενο διάστημα με τον αγώνα μας καταφέραμε σημαντικά αποτελέσματα: Κατοχυρώσαμε την μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς. Καταργήθηκε η παρακράτηση για την υγεία στα ποσά των αρχικών συντάξεων, επανήλθαν οι συντάξεις χηρείας έστω και κουτσουρεμένα . Ακυρώθηκε η μείωση του αφορολογήτου στα 5600. Αποσπάσαμε ένα μέρος από τα αναδρομικά του 11μήνου Ιούνης- Μάης 2016 κ.α.

Τέτοιες σημαντικές νίκες δείχνουν σε όλους μας τις δυνατότητες που έχουμε μέσα από την οργάνωση της πάλης.

Να πολλαπλασιαστούν οι εστίες της αντίστασης, να δυναμώσουμε την οργάνωση στα σωματεία! Να ηττηθούν οι λογικές της ανάθεσης και των «σωτήριων λύσεων» από τις κυβερνήσεις!

Δυναμώνουμε τα ταξικά συνδικάτα – Κάνουμε μαζικές εγγραφές.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα στον δρόμο της πάλης της ελπίδας, της ανατροπής.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας