Γενικά

Διονύσης Διαμαντόπουλος “Εμβόλιο και σιγουρατζήδες”

……………….
Έκανα σήμερα τη 2η δόση του εμβολίου της AstraZeneka. Και δεν το αναφέρω εδώ ως κάτι σπουδαίο, ούτε ως κατόρθωμα άξιο αυτοπροβολής. Δεν το κάνω επίσης με σκοπό να πείσω τους αρνητές.
.
Σέβομαι την κάθε άποψη, ακόμα κι αν διαφωνώ κάθετα μ’ αυτήν. Γούστο του καθενός να κάνει ή να μην κάνει το εμβόλιο. Καθένας ορίζει τη ζωή του όπως ο ίδιος νομίζει και κανένας δεν μπορεί, και δεν πρέπει, να τον πιέσει να κάνει κάτι που δεν θέλει.
.
Κάνω όμως αυτή την ανάρτηση για μια άλλη κατηγορία συμπολιτών μας. Γι’ αυτούς που δεν εμβολιάζονται χωρίς όμως να είναι αρνητές. Αυτούς που εδώ και μήνες μας κλείνουν πονηρά το μάτι λέγοντας «καν’ το πρώτα εσύ και μετά θα δω». Γίνε δηλαδή εσύ το «πειραματόζωο» κι αν δω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, τότε θα το κάνω κι εγώ! Αυτοί είναι χειρότεροι απ’ τους αρνητές. Είναι οι γνωστοί σιγουρατζήδες της Κοινωνίας. Είναι οι «έξυπνοι» που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Είναι οι πονηροί , που σε κάθε κρίσιμη φάση της ανθρώπινης Ιστορίας στέκονται πίσω απ’ τη γωνία του τοίχου βλέποντας τους άλλους να αγωνίζονται. Κι αν ο αγώνας πάει καλά, τότε βγαίνουν απ’ την κρυψώνα τους διεκδικώντας ισάξια μερίδιο απ’ τους καρπούς της νίκης.
.
Γράφοντας αυτές τις σειρές θυμήθηκα την περίοδο του 1983-84, όταν μετά την επίσημη αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, το 1982, κατέθεταν αίτηση για σύνταξη, μαζί με αυτούς που μάτωσαν πραγματικά, και πολλοί «έξυπνοι» που στην περίοδο της Κατοχής δεν βγήκαν ούτε καν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, φοβούμενοι καμιά αδέσποτη.
.
Για όλους αυτούς τους κατά καιρούς σιγουρατζήδες, πολύ σοφά ο θυμόσοφος λαός μας έβγαλε τη φράση: “Όλοι σας θα πολεμήσετε, όλοι μας θα δοξασθούμε!”
.
Γι’ αυτούς γράφω. Μπας και κοκκινίσουν από ντροπή όταν, σίγουροι πια, θα στηθούν στη σειρά για να κάνουν το εμβόλιο.
banner-article

Ροη ειδήσεων