Νάουσα Παιδεία

Ε.Κ. Νάουσας: “Με τα 30 εκατομμύρια το χρόνο για την αστυνομία στα πανεπιστήμια να ανοίξουν σχολεία”

 

———-

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

 ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 ΜΕ ΤΑ 30 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

Η εικόνα και στην περιοχή μας παραμένει τραγική:

  • Οι περισσότερες αίθουσες κυρίως σε γυμνάσια, λύκεια και δημοτικά σχολεία στην πόλη της Νάουσας φτάνουν και τους 25 μαθητές, παρότι υπάρχουν κλειστά σχολεία (Γιαννακοχώρι – Μαρίνα) και κενές αίθουσες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Στοιβαγμένοι οι μαθητές και στα λεωφορεία.

  • Οι καθαρίστριες στα σχολεία είναι όσες και πριν την πανδημία.

  • Υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς. Καταργήθηκε τμήμα ηλεκτρολογίας στα ΕΠΑΛ. Παραμένουν οι μεγάλες ελλείψεις σε νηπιαγωγούς, τεράστιες οι ελλείψεις καθαριστριών και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

  • Πανελλαδικά υπάρχουν 20.000 κενά στην εκπαίδευση και ελλείψεις στην καθαριότητα των σχολείων (9.500 καθαρίστριες για περισσότερες από 13.000 σχολικές μονάδες).

Μας λένε πως δεν υπάρχουν αίθουσες για να μοιραστούν τα τμήματα… Λένε ψέματα! Υπάρχουν και αίθουσες και σχολεία κλειστά στην περιοχή μας και δημόσια – δημοτικά κτίρια που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Αυτά όμως απαιτούν προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθαρίστριες, πετρέλαιο θέρμανσης, συντήρηση κλπ.

Μας λένε πως δεν υπάρχουν χρήματα… Λένε ψέματα! Αντί για προσλήψεις σε παιδεία – υγεία και μέτρα προστασίας αγοράζουν πολεμικά αεροπλάνα – αύρες, δίνουν 4 δις κάθε χρόνο στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ

Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις χιλιάδων μαθητών και φοιτητών που σπάσανε στην πράξη την απαράδεκτη κυβερνητική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, χαλάσανε τα σχέδια της κυβέρνησης! Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για σχολεία και πανεπιστήμια, να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο που εντείνει την καταστολή. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ενώ δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς, στις σχολές και τα σχολεία, καταστέλλει τις κινητοποιήσεις και στοχοποιεί τους αγώνες επικαλούμενη την «προστασία της δημόσιας υγείας»!

Οι απαγορεύσεις, η ένταση της καταστολής αλλά και ο σχηματισμός δικογραφίας για το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αποδεικνύουν ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής τους για να βάλουν στο χέρι όσους διεκδικούν να μην καθορίζονται τα προγράμματα σπουδών από τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και της αστικής τάξης.

Μαθητές και φοιτητές δεν βγαίνουν στο δρόμο του αγώνα «για να χάσουν μάθημα» – όπως λέγανε τις προηγούμενες χρονιές… βγαίνουν για να μπορέσουν να κάνουν μάθημα ασφαλείς, διεκδικούν τη μόρφωση και τα σχολεία που τους αξίζουν.

Η πανδημία συνεχίζει να θερίζει. Τρίτο πιο φονικό κύμα μπροστά μας. νοσούν – πεθαίνουν άνθρωποι αβοήθητοι και στην περιοχή μας. στοιβαγμένοι οι μαθητές στα σχολειά και οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς. τεράστιες ελλείψεις στην περιοχή μας σε Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας και στα χωριά.

Να αποσυρθεί το κατάπτυστο νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας και εντείνει την καταστολή στα ΑΕΙ, βάζει πανεπιστημιακή αστυνομία και νέους φραγμούς στην πρόσβαση στη μόρφωση.

Αγώνας για την υγεία και την μόρφωση των μαθητών και φοιτητών!

Δηλώνουμε στην κυβέρνηση ότι οι αγώνες μας δεν πρόκειται να σταματήσουν, το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται και την καλούμε να αποσύρει το νομοσχέδιό της.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Την απόσυρση του νομοσχεδίου.

  • Επαναλειτουργία όλων των σχολών του πανεπιστημίων Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία και σχολές με κριτήριο την εύρυθμη λειτουργία τους και την ασφάλεια μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία και σεισμό.

  • 15 μαθητές ανά τμήμα. Υπάρχουν κλειστά σχολεία και δημόσιοι χώροι.

  • Να δρομολογηθούν λύσεις για την επισκευή τον εκσυγχρονισμό όλων των σχολείων με ευθύνη του κράτους.

  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς και να γίνει πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας. Να εξασφαλιστεί η μεταφορά όλων των μαθητών

  • Όχι σε αστυνομία και διαγραφές στα πανεπιστήμια.

  • Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με των πανεπιστημίων.

  • Καμία ποινική δίωξη σε βάρος συλλογικών φορέων, εργαζομένων, φοιτητών, αγωνιστών για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις

  • Τακτικά και δωρεάν τεστ σε όλους.

  • Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.

Φλεβάρης 2021

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας