Εκδηλώσεις Εργασία Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Απεργία, Πέμπτη 26 Νοέμβρη – Lockdown στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματά μας

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ  – LCKDOWN στην πολιτική  που θυσιάζει  την υγεία και τα δικαιώματά μας

Την ώρα η πανδημία σαρώνει το σύστημα Υγείας που έμεινε αθωράκιστο και υποστελεχωμένο, την ώρα που στους χώρους δουλειάς και στην περιοχή μας τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς, την ώρα που το νοσοκομείο μας λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις χωρίς πνευμονολόγο και εντατικολόγο (!) η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να μην αφήσει τίποτα όρθιο.

Δε φτάνει ο πτωχευτικός νόμος, με τον οποίο αρπάζουν λαϊκά σπίτια κι εισοδήματα. Δε φτάνει η ανεργία που εκτοξεύτηκε. Δε φτάνει ο νόμος που βάζει σε γύψο τις διαδηλώσεις. Ήρθε και ο “εκσυγχρονισμός” της κυβέρνησης και του ΣΕΒ: 10ωρης δουλειάς παντού και μάλιστα απλήρωτη για τις δύο επιπλέον ώρες.

Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός, μαζί με ένα σωρό νέα, άθλια μέτρα όπως:

  • Την αύξηση των ωρών των νόμιμων υπερωριών και τη διευθέτηση του χρόνου δουλειάς μέσα στο εξάμηνο που θα αυξήσει την απληρωσιά και θα ρίξει ακόμη πιο κάτω μισθούς και μεροκάματα.

  • Την καθολική κατάργηση της Κυριακής αργίας.

  • Την παραπομπή των εργαζομένων και των σωματείων που καταγγέλλουν εργοδοτικές αυθαιρεσίες από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας στον ΟΜΕΔ, όπου οι καταγγελίες θα μετατρέπονται σε «συμφιλίωση» με τα θέλω των επιχειρηματικών ομίλων.

Εκεί όμως που η κυβέρνηση έδωσε τα ρέστα της είναι το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση, την οργάνωση και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

  • Ορίζει την ηλεκτρονική ψηφοφορία ως προϋπόθεση για λήψη απόφασης για απεργία, στην ουσία καταργεί τις Γενικές Συνελεύσεις και τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτές.

  • Κι αν ακόμα κηρυχτεί απεργία, τότε έρχεται η ωμή καταστολή, γιατί όχι μόνο καταργείται η απαγόρευση πρόσληψης απεργοσπαστικού μηχανισμού από την εργοδοσία όπως προέβλεπε ο Ν.1264/82, αλλά στο εξής η περιφρούρηση των απεργιών θα είναι ποινικώς κολάσιμη πράξη και θα καθιστά παράνομη την ίδια την απεργία.

  • Ούτε οι συλλογικές συμβάσεις έμειναν έξω από τον «εκσυγχρονισμό» της κυβέρνησης, αφού το δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης θα αναγνωρίζεται μόνο στα σωματεία που έχουν παραδώσει ψηφιακά τα Μητρώα τους στο κράτος και στην εργοδοσία. Δηλαδή για να λειτουργεί κάποιο συνδικάτο θα πρέπει να αποδεχτεί το φακέλωμα!

Εμείς δηλώνουμε ακόμη μια φορά:

  • Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια όσο τσακίζουν τα δικαιώματά μας και τις ζωές μας, όπως Εργατικά Κέντρα γειτονικών πόλεων.

  • Δεν θα χαρίσουμε το δικαίωμα να έχουμε οργανώσεις εργαζομένων, να μαζευόμαστε και να αποφασίζουμε, να εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας- δικαίωμα που κατακτήθηκε με αίμα.

  • Δεν θα αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο μόνο του.

Και κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή!

Συνεχίζουμε… ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Ροη ειδήσεων