Βέροια

Συλλυπητήριο της “Πρωτοβουλίας για το Παιδί” για τον θάνατο του Κώστα Μπραβάκη

Πληροφορηθήκαμε εμβρόντητοι για την αποδημία του Κώστα Μπραβάκη. Η έξοδος του Κώστα είναι μεγάλη απώλεια για την πόλη μας, για τη μουσική δημιουργία του τόπου μας, για τη μουσική εκπαίδευση, για την υπόθεση του ανθρωπισμού στην κοινωνία, για εμάς στην Πρωτοβουλία και βέβαια τεράστια για την οικογένεια και τους φίλους του.

Άνθρωπος νουνεχής αλλά και ευαίσθητος, εξαίρετος συνθέτης και δάσκαλος, με κεραίες στραμμένες σταθερά στο μέλλον, διαλλακτικός με τις εκφάνσεις της ανθρώπινης κατάστασης και αμετακίνητος στα πιστεύω του.

Το Ωδείο Φίλιππος του Κώστα Μπραβάκη, που έγραψε και γράφει τη μουσική ιστορία της πόλης και την ανοίγει στο αύριο, δεν είναι μόνο ένα μουσικό σχολείο: είναι ένας κοινωνικός πυκνωτής, μέσα του αλληλοεπιδρούν ιδέες, δάσκαλοι, παιδιά, μερικά από τα οποία σπουδάζουν δωρεάν, όπως εμείς της Πρωτοβουλίας είμαστε σε θέση πολύ καλά να γνωρίζουμε.

Άδικη μοίρα ταλαιπώρησε τον Κώστα καιρό και τελικά τον πήρε από κοντά μας πάρα πολύ πρόωρα. Μόνη παρηγοριά η ανθρώπινη και καλλιτεχνική παρακαταθήκη που αφήνει, στα πρόσωπα των δύο εξαιρετικών κοριτσιών του και στην εγγεγραμμένη διδαχή επί των μαθητών-επιγόνων του.

Τον αποχαιρετούμε με αίσθημα οδύνης, αλλά και ευγνωμοσύνης για ό,τι φιλάνθρωπο και υποστηρικτικό χάρισε στο έργο μας από την αρχή του. Απευθύνουμε στην Εύα, που τόσα χρόνια συμπορεύεται μαζί μας σαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μας, στα παιδιά του Νεφέλη και Νίκη και στους οικείους του, τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας. Χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο, η πόλη μας έχασε έναν εξαιρετικό πολίτη της, η μουσική έχασε έναν μύστη της.

Ας είναι το πνεύμα του πάντα παρόν, δίνοντας κουράγιο στα παιδιά του να συνεχίζουν καλύτερα!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

banner-article

Ροη ειδήσεων