Το έξυπνο σποτάκι του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας για την ασφαλή επιστροφή στα θρανία

Έξυπνο και χαριτωμένο το σποτάκι που ετοίμασε το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία την ερχόμενη Δευτέρα.

Το συγκεκριμένο σχολείο, βέβαια, έχει αποδείξει μέχρι τώρα, με τις  βραβεύσεις του σε διαγωνισμούς πανελληνίου επιπέδου αλλά και με τις συνεχείς συμμετοχές του σε προγράμματα ERASMUS, την παιδαγωγική ανησυχία που το χαρακτηρίζει, οδηγώντας το σε πρωτότυπες και γόνιμες πρακτικές.

Σε λίγες μέρες τα παιδιά του Δημοτικού καλούνται να επιστρέψουν κάτω από τελείως διαφορετικές συνθήκες, που εγκυμονούν ένα σωρό δυσκολίες και γι' αυτά και για τους δασκάλους τους.

Το σποτάκι που καλεί στην επιστροφή, στους ήχους της "Άνοιξης" του Βιβάλντι, αποτυπώνει τα δροσερά αθώα παιδικά πρόσωπα και τους δεσμούς που έχουν με το σχολειό τους, προκειμένου να επανέλθουν ομαλά, κατανικώντας το φόβο.

Με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, και δίνονται απόλυτα κατανοητά με τη μορφή παιχνιδιού, η λέξη "ασφαλώς", με τη σημασία του οπωσδήποτε, αλλά και με την έννοια της ασφάλειας, είναι το κλειδί της φυσιολογικής και αβίαστης επανόδου.

Καλή επιστροφή, λοιπόν, στο σχολείο στους μικρούς μαθητές και στους δασκάλους τους!

far

----------------------------

Συντελεστές δημιουργίας
Κείμενο- σκηνοθεσία: Σοφία Παυλίδου (εκπαιδευτικός)
Λήψη εικόνας, ήχου – Μουσική Επιμέλεια : Στέφανος Κατσαβός (Α.Π.Θ. Τμήμα Μουσικών σπουδών)
Στους ρόλους, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας
Γενική φροντίδα-οργάνωση: Σοφία Αναγνώστη (εκπαιδευτικός)

Κάνετε κλικ στον σύνδεσμο για να ανοίξει το video

https://drive.google.com/file/d/1gkuRqIKaVxsC7EclcNbEDGn0Zconr9fr/view?fbclid=IwAR3bIQwt-yMVp_O7VRYmVy_BfcwtcSBv1nz9iGprv36R8vH0gLQ1oHCb3qU

 

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 30307 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια