Κοινωνία

Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια για τους κατηγορούμενους

Σε πλήρη ταύτιση με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας το δικαστήριο αποφάσισε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας για τον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης Τοπαλούδη.
Παράλληλα, αποφάσισε να επιβάλλει και κάθειρξη 15 ετών για τον καθένα για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού. Οι ποινές είναι οι ανώτατες που μπορούν να επιβληθούν για τα αδικήματα.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την ομόφωνη απόφαση για την ενοχή των κατηγορουμένων, η εισαγγελέας είχε ζητήσει να επιβληθεί η ποινή των των ισοβίων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και κάθειρξη 15 ετών για τον βιασμό της Ελένης, για τον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους.

Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός επεσήμανε στο δικαστήριο ότι δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης.
Προηγούμενα κήρυξε ομόφωνα ένοχους για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση Τοπαλούδη.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε την ετυμηγορία του επί της ενοχής των δύο νεαρών κατηγορουμένων και η διαδικασία συνεχίζεται με το αν θα αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά ώστε να ανακοινωθεί η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου επί των ποινών.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή των κατηγορουμένων για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία από κοινού, ενώ έχει προαναγγείλει ότι θα ζητήσει να σταλούν τα πρακτικά της δίκης σε εισαγγελέα προκειμένου να ελεγχθούν για ψευδή κατάθεση άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον των κατηγορουμένων.

Στην δευτερολογία της η κα Δόγκα τόνισε στο δικαστήριο ότι σέβεται και υπολήπτεται τους δικηγόρους ως συλλειτουργούς της δικαιοσύνης και υπογράμμισε πως καθήκον είναι και της εισαγγελέως να μεταφέρει την κατηγορία, να αξιολογεί τα δεδομένα και τα πραγματικά στοιχεία που προέκυψαν.

Το ξέσπασμα της μητέρας

Την ανακοίνωση της απόφασης ακολούθησε αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης οι οποίοι ζήτησαν αναγνώριση ελαφρυντικών.

Την ώρα που ο δικηγόρος του 23ρονου Ροδίτη ζήτησε να αναγνωριστεί στον εντολέα του το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας προσθέτοντας πως μακάρι η Ελένη να βρίσκονταν στη ζωή, η μητέρα του θύματος ξέσπασε, φωνάζοντας: «Δεν γυρνάει πίσω το παιδί μου. Ποιο ελαφρυντικό; 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου».

Στη συνέχεια αποχώρησε χειροκροτούμενη από το ακροατήριο.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας