Κοινωνία Υγεία

Κορωνοϊός: Θετικός ο 53χρονος στο ΑΧΕΠΑ – Λάθος χειρισμό καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Κοζάνης

Λάθος χειρισμούς από τους γιατρούς τους ΕΟΔΥ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης σχετικά με το περιστατικό του 53χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε διασωλημένος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, με πνευμονία και βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια την Τρίτη.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, πριν από δύο μέρες ο 53χρονος ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο της Κοζάνης πήγε στο Κέντρο Υγείας της Σιάτιστας, εξετάστηκε σε ειδικό μποξ και οι γιατροί του ΕΟΔΥ έκριναν ότι τα συμπτώματα που εμφανίζει δεν παραπέμπουν στον κοροναϊο.

Έτσι, δεν παραπέμφθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο το οποίο είναι σημείο αναφοράς στη Δυτική Μακεδονία αλλά πήγε με ταξί συνοδευόμενος από τον αδερφό του στο νοσοκομείο της Κοζάνης σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων του Μαμάτσειου, Δημήτρη Ντετσή.

Έβγαλε ακτινογραφία, έκανε αξονική και λίγες ώρες αργότερα επιδεινώθηκε η κατάστασή του. Μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ όπου σύμφωνα με πληροφορίες και τα δύο δείγματα του 53χρονου που εξέτασε η Β’ Μικροβιολογική του ΑΧΕΠΑ βγήκαν θετικά στον κοροναϊό.

Ο προβληματισμός των γιατρών εντείνεται από το γεγονός ότι ο ασθενής φαίνεται ότι αποτελεί άλλο ένα «ορφανό» κρουσμά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς δεν είχε ταξιδέχει σε χώρες υψηλού κινδύνου και δεν έχει εντοπιστεί ακόμα πώς το κόλλησε.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας