"Για τον κύριο Θεοδωράκη" γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

O κ. Μίκης Θεοδωράκης προχώρησε σε μια ακόμα πολιτική παρέμβαση με ανακοίνωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του, στην οποία αναφέρει:

«Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες, η σκέψη μου βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών μας που υπερασπίζουν τα σύνορα της πατρίδας και στους γενναίους άντρες και γυναίκες του Έβρου».

Ως σάιτ και ως άνθρωποι,

που μεγαλώνοντας με τα τραγούδια του κ. Θεοδωράκη διαπιστώσαμε πως ό,τι κι αν κάνει ή πει ο «πολιτικός» κύριος Θεοδωράκης δεν πρόκειται να «κοντύνει» ποτέ τον μουσικό Μίκη Θεοδωράκη,

θέλουμε, με τη σειρά μας, να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας, τον θαυμασμό μας και την ευγνωμοσύνη μας προς όλους όσοι

  • δεν είδαν ποτέ στους «Σάββα παιδί μου πέτα τον έξω» κανέναν πατριωτισμό,

  • δεν είδαν ποτέ στα ναζιστόμουτρα της Χρυσής Αυγής καμία – έστω και «εριστική» – αγάπη για την… πατρίδα,

  • δεν ντύθηκαν ποτέ την περικεφαλαία του «Μακεδονομάχου» σωβινιστή και δεν προσέφεραν ποτέ καμία ομπρέλα στην πατριδοκαπηλία.

Εκφράζουμε, ιδιαίτερα σήμερα, τις ευχαριστίες μας προς όλους εκείνους που και τώρα, ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στο τσουνάμι του εθνικισμού, του πατριδεμπορίου, της συνεργασίας του «επιτελικού κράτους» με τα τάγματα εφόδου και τις παραστρατιωτικές συμμορίες.

Εκφράζουμε τον θαυμασμό μας προς όλους όσοι δεν εννοούν να συνηγορήσουν στον εκφασισμό και δεν αναζητούν αποδιοπομπαίο εχθρό για τα δεινά τους στον πρόσφυγα και τον μετανάστη.

Εκφράζουμε τον σεβασμό μας προς όλους όσοι μπορούν – παρά το δηλητηριώδες νέφος της ακροδεξιάς προπαγάνδας – να ξεχωρίσουν τον εχθρό στα πρόσωπα και στις πολιτικές εκείνων που γεννούν την προσφυγιά και όχι στα πρόσωπα των κατατρεγμένων, που οι ξένοι και ντόπιοι σύμμαχοί τους τούς χρησιμοποιούν σαν «πιόνια» και σαν «σκουπίδια».

Εκφράζουμε, τέλος, την ευγνωμοσύνη μας προς τον μουσικό Θεοδωράκη που τα τραγούδια του βοήθησαν, παρότι οι καιροί χαλεποί, όλοι αυτοί οι δημοκράτες πατριώτες να παραμένουν όρθιοι και έτοιμοι να αναμετρηθούν με την μαυρίλα, από όπου κι αν προέρχεται, από όποιον κι αν σιγοντάρεται.

imerodromos

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 29664 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια