ΚΚΕ: Ερώτηση για την προθεσμία αιτήσεων συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών

Ερώτηση  που αφορά την προθεσμία αιτήσεων συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών» κατέθεσαν προς την υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Γιάννης Δελής και Χρήστος Κατσώτης.

«Βάσει του Νόμου 4186/2013 (άρθρο 36, παράγραφος 20) και την εγκύκλιο 48380/Δ1/31-03-2014, το υπουργείο Παιδείας καθόρισε την προθεσμία αιτήσεων παραιτήσεων για τη συνταξιοδότηση των εκπαιδευτικών το τελευταίο 10ήμερο του Απρίλη.

Με το προηγούμενο καθεστώς οι αιτήσεις ήταν εφικτό να κατατεθούν το 1ο 10ήμερο του Ιούλη και γίνονταν αποδεκτές, με αυτοδίκαιη λύση της υπαλληλικής σχέσης, τον Αύγουστο.

Η προαναφερθείσα εγκύκλιος δημιουργεί πολλαπλές αδικίες στους εκπαιδευτικούς. Χάνουν, για 2 μήνες, έναν ολόκληρο συντάξιμο χρόνο, αφού οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί έχουν διορισθεί αρχές Σεπτέμβρη κάθε έτους, ενώ ταυτόχρονα χάνουν την άδεια καλοκαιριού, αφού αυτή δεν προσμετρείται ως χρόνος προϋπηρεσίας, αλλά και ως μισθός.

Η κατάσταση αυτή είναι ένα μόνο στοιχείο της ολόπλευρης επίθεσης που δέχονται οι εκπαιδευτικοί και συνολικά οι εργαζόμενοι. Το δικαίωμα αυτό, της κοινωνικής ασφάλισης, που εμπεριέχει το δικαίωμα στη συνταξιοδότηση, χωρίς να χάνεται ούτε μία ώρα δουλειάς του εργαζομένου, και σχετίζεται άμεσα με το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, η κυβέρνηση ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις-συγκυβερνήσεις, επιδιώκει να το μετατρέψει σε ατομική υπόθεση, με την περαιτέρω ενίσχυση του λεγόμενου ανταποδοτικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, καθηλώνοντας τις συντάξεις στα ψίχουλα της "εγγυημένης" σύνταξης και την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.

Ερωτάται η κ. υπουργός, τι μέτρα θα πάρει έτσι ώστε:

Να καταργηθεί το άρθρο 16 (παρ. 20) του ν. 4186/2013 και να αποσυρθεί η εγκύκλιος 48380/Δ1/31-03-2014 και οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να κάνουν αίτηση παραίτησης για συνταξιοδότηση με το προηγούμενο καθεστώς ή όποια άλλη ημερομηνία το επιθυμούν όπως οι υπόλοιποι Δημόσιοι Υπάλληλοι».

902.gr

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 30266 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια