Αγροτικά

Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων: “Παρά τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις τίποτα δεν αλλάζει σε θετική κατεύθυνση”

Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης προεκλογικά τίποτα δεν αλλάζει σε θετική κατεύθυνση. Τονίστηκε ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός στους αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι πουλάνε κοψοχρονιά την παραγωγή τους, ενώ το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλό, με αποτέλεσμα το εισόδημα τους συνεχώς να μειώνεται. Η αναθεώρηση της ΚΑΠ θα είναι σε χειρότερη κατεύθυνση, με μείωση των κονδυλίων και των ενισχύσεων και για μια ακόμη φορά το οργανωμένο αγροτικό κίνημα προβάλει το ζήτημα της σύνδεσης της επιδότησης με την παραγωγή. Οι ζημιές στην παραγωγή υπάρχουν σε όλη την χώρα, με τον ΕΛΓΑ να μην αποζημιώνει όλα τα ζημιογόνα αίτια, να μην έχουν βγει τα πορίσματα των ζημιών, που καθυστερούν εδώ και μήνες, ενώ ακόμη δεν έχει εξοφληθεί το υπόλοιπο 10% των αποζημιώσεων από τις ζημιές του 2018. Είναι επιτακτική η ανάγκη για αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους. Διαρρέουν ανησυχητικά σενάρια για μεγάλη αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ, ενώ την ίδια στιγμή οι συντάξεις είναι εξευτελιστικές. Σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου, ανέρχονται στα 94 ευρώ/μήνα με επιπλέον ό,τι έχει πληρώσει ο κάθε συνταξιούχος, όμως η συντριπτική πλειοψηφία θα έχει σύνταξη περίπου στα 330 ευρώ/μήνα, ενώ τα Κέντρα Υγείας, τα νοσοκομεία υπολειτουργούν και δεν καλύπτουν σε καμιά περίπτωση τις ανάγκες στην Υγεία και Πρόνοια. Το αίσχος των ανοιχτών και χαμηλών τιμών έχει γενικευτεί σε όλα τα προϊόντα με τις ευλογίες της κυβέρνησης, που όμως φτάνουν την ίδια στιγμή πανάκριβα στην λαϊκή κατανάλωση και επιτρέπει την κερδοσκοπία μιας χούφτας βιομηχανιών και εμπόρων.

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές και τα μέτρα. Δεν χρειάζεται καμιά απογοήτευση, μοιρολατρία, φόβος και ηττοπάθεια. Όπως έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, έχουμε τις δυνάμεις και την ικανότητα να διεκδικούμε και να έχουμε κατακτήσεις με τους αγώνες μας, να βάζουμε φρένο σε αντιλαϊκά μέτρα. Με επιμονή στην οργάνωση, την ενημέρωση και την κινητοποίηση των αγροτών θα έχουμε και τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να δυναμώσουν τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς Συλλόγους με την συμμετοχή τους στις Συνελεύσεις, τις συσκέψεις, την ουσιαστική και σταθερή λειτουργία τους και στις πρωτοβουλίες που θα παρθούν το επόμενο διάστημα. Να συγκροτηθούν νέοι, δυνατοί και μαζικοί Αγροτικοί Σύλλογοι. Θέλουμε ένα κίνημα διεκδικητικό και αγωνιστικό, και όχι συναλλαγής και δημοσίων σχέσεων με την εκάστοτε κυβέρνηση και υπουργό. Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες που θα παίρνουν πρωτοβουλίες για όλα τα προβλήματα που αφορούν την ζωή και την επιβίωση των οικογενειών μας και των κατοίκων της υπαίθρου. Με πρωτοβουλίες για γενικότερα προβλήματα που απασχολούν όλη την κοινωνία, σε κοινή δράση και συμμαχία με το εργατικό κίνημα και τους αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις. Πρωτοβουλίες για ζητήματα το επόμενο διάστημα, όπως το ασφαλιστικό και φορολογικό, την Υγεία και Πρόνοια, τη μόρφωση των παιδιών μας, ενάντια στους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις που θα γενικευτούν, για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους που δραστηριοποιούνται μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε κάθε περιοχή.

Να υπάρχει ενημέρωση των Δ.Σ. Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων για τις αποφάσεις της διευρυμένης Γραμματείας και αυτές οι συνεδριάσεις να καταλήγουν σε πρόγραμμα δράσης ως τέλος του χρόνου.

Να πραγματοποιηθούν περιφερειακές μαζικές συσκέψεις σε κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας. στις οποίες θα παρευρίσκεται και αντιπροσωπεία της Γραμματείας και θα γίνει ενημέρωση για τα γενικότερα. αλλά και τα ειδικά προβλήματα ανά περιοχή και προϊόν. Ανάλογα τη διάθεση και τη συμμετοχή, να αποφασίζονται αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε περιοχή, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης.

Την Κυριακή 15 Δεκέμβρη στη Νίκαια Λάρισας να πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη, ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα της δράσης μας

 

banner-article

Ροη ειδήσεων