Κοινωνία

EKN: “Προβλέπεται η κατάργηση του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ στη Νάουσα”

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΣΩΜ. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ & ΟΑΕΕ

24/7/2019

Όπως είναι γνωστό με βάση το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ εδώ και δύο χρόνια περίπου, προβλέπεται η κατάργηση του υποκαταστήματος στη Νάουσα (πρώην ΙΚΑ) και η μετατροπή του σε γραφείο εξυπηρέτησης.

Αυτό σημαίνει πως σταδιακά θα μείνουν 1 – 2 υπάλληλοι για να «εξυπηρετούν» όλους τους ασφαλισμένους, τους 34.000 κατοίκους του Δήμου. Παράλληλα το ιδιόκτητο κτίριο του ΙΚΑ έχει αδειάσει και από γιατρούς. Ενώ υπάρχει κτήριο που έχει όλες τις προϋποθέσεις να στεγάσει διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες, αδειάζει από προσωπικό. Θα καταντήσει όπως και το εγκαταλελειμμένο κτήριο του πρώην ΤΕΒΕ που καταστρέφεται, ενώ στέγαζε διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες.

Οι υποσχέσεις που πήραμε πριν λίγους μήνες και από την προηγούμενη κυβέρνηση για παραμονή της υπηρεσίας χωρίς να μετακινηθεί κανένας υπάλληλος και η πρόσληψη 4-5 γιατρών  αποδείχθηκαν καθησυχαστικές δηλώσεις που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.

Στη Νάουσα το ΙΚΑ κτίστηκε το 1940 και σήμερα «γκρεμίζεται» μαζί με την κοινωνική ασφάλιση, την μεγαλύτερη κατάκτηση του αιώνα.

Η κατάργηση του υποκαταστήματος και η συγχώνευσή του με τον ΕΦΚΑ Βέροιας και Αλεξάνδρειας σημαίνει μεγαλύτερη ταλαιπωρία όλων των κατοίκων της περιοχής, ιδιαίτερα των υπερήλικων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας χρόνια τώρα οργάνωσε την πάλη και δεκάδες παραστάσεις μαζί με τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ και με τη στάση του λαού απέτρεψε τα χειρότερα.

Σήμερα, Τετάρτη 24 / 7/ 2019 οργανώσαμε κοινή σύσκεψη και αποφασίσαμε να ζητήσουμε συνάντηση με την αρμόδια υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με στόχο να αποτραπεί το νέο έγκλημα.

Σε αυτή την προσπάθειά μας: θα συζητήσουμε με το Δήμο Νάουσας, Εμπορικό Σύλλογο, Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, Αγροτικούς Συλλόγους κλπ. Θα ενημερώσουμε τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων και τους τοπικούς βουλευτές.

Οι παρεμβάσεις μας πρέπει να γίνουν μέσα στον Αύγουστο, γιατί από 1η Σεπτέμβρη θα υλοποιηθεί η απόφαση κατάργησης του υποκαταστήματος Νάουσας και συγχώνευσης του με τα υποκαταστήματα Βέροιας και Αλεξάνδρειας.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες και μαγαζάτορες,

Αυταπάτες δεν έχουμε. Και αυτή η κυβέρνηση στην ρότα των προηγούμενων θα μειώσει παραπέρα τις δαπάνες για υγεία, πρόνοια και κοινωνική ασφάλιση. Δεν θα λυθούν τα προβλήματα που έχουν σχέση με τις τραγικές ελλείψεις σε μονάδες υγείας και υπηρεσίες, αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Θα εφαρμοστούν όλοι οι αντιλαϊκοί, μνημονιακοί νόμοι που παρέμειναν ανέγγιχτοι από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους – συνταξιούχους, όλους όσους υποφέρουν, ανεξάρτητα πως τοποθετήθηκαν στις τρεις πρόσφατες εκλογές, να πιστέψουν στη δύναμή τους, στην οργανωμένη πάλη με μοναδικό κριτήριο τις δικές τους ανάγκες.

Να συνεδριάσουν σωματεία, σύλλογοι, να πάρουν αποφάσεις.

Η ίδια η ζωή έδειξε πως τα προβλήματα που μας βασανίζουν, ποτέ δεν λύθηκαν από τα πάνω, ούτε με αλλαγές στην κυβέρνηση, ούτε με δημόσιες σχέσεις ‘Ο, τι σώθηκε, ό, τι κατακτήθηκε ήταν αποτέλεσμα σκληρών και ανυποχώρητων αγώνων.

Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας, να βάλουμε εμπόδια στις πολιτικές που κλείνουν ΙΚΑ, υπηρεσίες, μονάδες υγείας, που τσακίζουν κοινωνική ασφάλιση, πρόνοια, μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα, για να σωθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε τους εργαζόμενους – συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα σε επαγρύπνηση.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

banner-article

Ροη ειδήσεων