Βέροια Πολιτισμός

“Το Μαγικό κλειδί”. Μια δροσερή και προσεγμένη παράσταση από την Ομάδα «Όνειρο» του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Δήμητρα Σμυρνή

Πρεμιέρα σήμερα για τις παραστάσεις των Ομάδων του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, με πρώτη «Το μαγικό κλειδί» της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Η Ομάδα «Όνειρο», παιδιά της Γ’ Δημοτικού, για μια ολόκληρη χρονιά έζησαν τη μαγεία του Θεάτρου, στήνοντας το «Μαγικό κλειδί» με τη σκηνοθέτιδα Δήμητρα Σταματίου.

Έργο απλό, παρμένο από παραμύθι και διασκευασμένο στη θεατρική του διάσταση από τον Πέτρο Μαλιάρα και τη σκηνοθέτιδα, είχε εκείνα τα στοιχεία που μπορούσαν να κινήσουν μεγαλύτερα σύνολα στη σκηνή, αλλά και ως κείμενο να δώσει ένα δυνατό και κατανοητό μήνυμα στα παιδιά, το μήνυμα της αγάπης.

Η Δήμητρα Σταματίου, παρόλο που είχε να διδάξει τη θεατρική πράξη σε πολύ μικρά παιδιά, κατάφερε να τα κινήσει σαν σύνολο άνετα και μάλιστα αρμονικά σε σχέση με τη μουσική, η οποία ήταν εξαιρετική επιλογή.

Με το άσπρο, το χρώμα της παιδικής αθωότητας, να κυριαρχεί σκηνογραφικά και με σωστούς φωτισμούς που αναδείκνυαν το σκηνικό, οι μικροί ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕ έζησαν την πρώτη τους παράσταση, πράγμα που σίγουρα θα θυμούνται σαν μοναδική εμπειρία μέχρι τα βαθιά τους γεράματα. Δροσερή και προσεγμένη παράσταση, που καταχειροκροτήθηκε από τους γονείς των παιδιών αλλά και φίλους του ΔΗΠΕΘΕ.

Συντελεστές παράστασης:

Συγγραφέας:  Κάρμεν Ρουγγέρη

Διασκευή: Δήμητρα Σταματίου- Πέτρος Μαλιάρας

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Σταματίου

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Γεωργόπουλος Δημήτρης, Δαμιανός Οικονομίδης

Κατασκευές: Δημήτρης Γκιλιόπουλος

Μουσική Επιμέλεια: Δήμητρα Σταματίου

Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης

Τους ρόλους ερμήνευσαν:

Αγγελίδου Παναγιώτα, Γκαβανά Νίκη, Γραμματικοπούλου ‘Αλκηστις, Γκαλίτσιου Παναγιώτα, Εδίρνελη Δήμητρα, Εδίρνελη Κατερίνα, Εδίρνελη Σόνια, Ζάχου Μαρία Νίκη, Κακάτσιου Δήμητρα, Καλλιαρίδου Κωνσταντίνα, Καροτσέρη Μαριλένα, Κελέσμητου Τριανταφυλλιά, Κεπέογλου Χρυσούλα, Κοπαλίδης Φίλιππος, Κοτσαλίδου Μελίνα, Κυβεντίδου Αριάδνη, Μελιοπούλου Ειρήνη, Πελτέκη Αφροδίτη, Σαμανίδου Ηλέκτρα, Τόπης Αστέριος, Τσαντεκίδου Στέλλα, Φαρμάκη Γεωργία.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας