Βέροια Ρεπορτάζ

Το Μακεδονικό και το συλλαλητήριο της Βέροιας στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

 
Απόλυτα λογικό να κυριαρχήσει στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας το Μακεδονικό μετά τα χθεσινά γεγονότα στην Αθήνα αλλά και το αυριανό συλλαλητήριο στη Βέροια.

Για το συλλαλητήριο της Αθήνας αλλά και για το επικείμενο της Βέροιας μίλησε ο Αντώνης Καγκελίδης κατηγορώντας την Κυβέρνηση για αλόγιστη χρήση χημικών αλλά και προσπάθεια μείωσης του όγκου του συλλαλητηρίου με ψευδείς καταμετρήσεις.

«Δεν πρέπει να μας πιέζουν Αμερικανοί και Γερμανοί. Είμαστε περήφανος λαός με νοημοσύνη. Αύριο καλούμε όλο τον κόσμο στο ειρηνικό μας συλλαλητήριο. Είμαστε κατά των ακροτήτων και των κομματικών συνθημάτων αλλά και κατά αφισών που προσβάλλουν ανθρώπους» πρόσθεσε.

Για απώλεια της λαϊκής ετυμηγορίας από τη μεριά της Κυβέρνησης μίλησε ο Γιάννης Παπαγιάννης αλλά και για έλλειψη εγκυρότητας μιας τόσο σοβαρής απόφασης, όταν διαφωνούν εκατομμύρια πολίτες.

«Αύριο στο συλλαλητήριο χρειάζεται να δοθεί ένα ακόμη μήνυμα. Καλώ όλους τους συμβούλους κι όλους τους πολίτες να συμμετέχουν. Αυτονόητο είναι ότι η συγκέντρωση θα είναι ειρηνική» είπε.

Ιστορική χαρακτήρισε ο Νίκος Μπέκης τη συμφωνία, η οποία λύνει ένα θέμα 30 χρόνων. Εξηγώντας τη διαφορά ανάμεσα στους όρους εθνότητα και ιθαγένεια, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για εργαλειοποίηση της Συμφωνίας, προκειμένου να σταματήσει το θετικό έργο που η Κυβέρνηση έχει δρομολογήσει μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

«Πρέπει να πούμε όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και όχι και στον εθνικισμό και το ΝΑΤΟ» είπε ο Γιώργος Μελιόπουλος καταδικάζοντας ταυτόχρονα τη βία στο συλλαλητήριο της Αθήνας αλλά και την  Κυβέρνηση για τη στάση της, καθώς και τη ΝΔ που καλύπτει φασιστικές συμπεριφορές.

«Θα είμαι εκεί, στο αυριανό συλλαλητήριο, γιατί Δημοκρατία σημαίνει λαός ζωντανός. Να μη μας ονομάζουν φασίστες ή εθνικιστές. Ό,τι ανήκει εδώ και αιώνες στη χώρα μας δεν το παραδίδουμε» πρόσθεσε ο Σάκης Αποστολόπουλος.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη συμφωνία ο Βασίλης Λυκοστράτης αλλά και τα γεγονότα της Αθήνας στα οποία ήταν παρών με τον Αντώνη Καγκελίδη και τον Γιώργο Σοφιανίδη.

«Ο σκοπός της Κυβέρνησης ήταν να φανεί πως το συλλαλητήριο απέτυχε, όμως φωνή λαού οργή Θεού. Η υποχώρηση της Κυβέρνησης αντί να οδηγήσει σε λύση θα οδηγεί σε συνεχή προβλήματα» κατέληξε.

«Θεωρώ πως η Κυβέρνηση πρέπει ν’ ακούσει τη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, γιατί οι επιπτώσεις θα είναι μεγάλες» είπε ο Γιώργος Σοφιανίδης, διευκρινίζοντας για το αυριανό συλλαλητήριο πως δεν θα υπάρχουν σύμβολα κομματικά αλλά ούτε και πιστοποιητικά… κοινωνικών φρονημάτων!

Αντίθετα ο Γιώργος Κάκαρης τοποθετήθηκε λέγοντας πως χρειάζεται ενημέρωση των πολιτών για το Μακεδονικό που θα μπορούσε να γίνει μέσα από μια ημερίδα.

 far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας