Οικονομία

ΝΟΔΕ Ημαθίας: “Τα ψέματα του φετινού προϋπολογισμού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”

 

Ο προϋπολογισμός συνιστά επανάληψη της ίδιας αποτυχημένης συνταγής από μια κυβέρνηση αμετανόητη για τις καταστροφικές επιλογές της. Είναι ένας προϋπολογισμός υπερφορολόγησης και λιτότητας που υπονομεύει τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας και την κοινωνική συνοχή. Είναι δε εξίσου αναξιόπιστος με τον προηγούμενο ο οποίος υπενθυμίζουμε ότι προέβλεπε ανάπτυξη 2,7% αλλά τελικά θα κλείσει στην καλύτερη περίπτωση στο 1,5%.Μια σειρά από ψέματα κρύβονται πίσω από αυτόν τον προϋπολογισμό και πιο συγκεκριμένα:

Το ψέμα της οικονομίας που υπεραποδίδει. Καμία υπεραπόδοση δεν υπάρχει. Η ανάπτυξη είναι αναιμική – η μισή σχεδόν από την αναμενόμενη – ενώ έχουμε χαμηλότερη ιδιωτική, δημόσια κατανάλωση και λιγότερες επενδύσεις. Κι αν τα πράγματα πάνε όσο καλά λέει η κυβέρνηση στην οικονομία γιατί άραγε δέχθηκαν να ψηφίσει και νέες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους που πλήττουν τους πάντες. Όπως την αύξηση στο Φ.Π.Α., και τις νέες αυξήσεις στον καφέ, τον καπνό, τα τσιγάρα, το αλκοόλ, την κινητή τηλεφωνία, την συνδρομητική τηλεόραση;

          Το ψέμα ότι η  Ελλάδα ετοιμάζεται για «καθαρή έξοδο στις αγορές»
Η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμεύσει την χώρα με επιπλέον μέτρα ύψους 5,1 δις ευρώ όχι μόνον για το 2018 και το 2019, αλλά μέχρι το 2022. Δεν θα κουραστούμε να το λέμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα, καθώς έχει ουσιαστικά ήδη υπογράψει και τέταρτο μνημόνιο το οποίο θα εφαρμοστεί μετά τον Αύγουστο και μάλιστα για πρώτη φορά χωρίς να έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τα νέα μέτρα που έρχονται.

          Το ψέμα ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης έχουν κοινωνικό πρόσημο
Αυτό είναι μάλλον το μεγαλύτερο  ψέμα της κυβέρνησης που το επανέλαβε και προχθές ο κ. Τσίπρας. Το επονομαζόμενο «κοινωνικό πρόσημο» των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν την ώρα 4,2 εκατομμύρια  συμπολίτες μας χρωστούν στην εφορία και αδυνατούν πληρώσουν τις δόσεις τους. Με άλλα λόγια οι μισές Ελληνικές οικογένειες αποδεδειγμένα πια δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην φοροεπιδρομή του ΣΥΡΙΖΑ και παρ’ όλα αυτά η ανερμάτιστη κυβέρνηση συνεχίζει και το 2018 την ίδια πολιτική. Τι άλλη απόδειξη αποτυχίας υπάρχει; Η μόνη υπεραπόδοση της κυβέρνησης είναι το πλεόνασμα της αποτυχίας της.

            Το ψέμα ότι υπάρχει αύξηση της απασχόλησης. Το 60% των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργούνται είναι μερικής απασχόλησης, τη στιγμή που καταργούνται μόνιμες θέσεις εργασίας. Επιπλέον ένας στους τρεις νέους εργαζομένους πληρώνονται με 360 ευρώ το μήνα. Αυτό είναι το κατόρθωμα για το οποίο επαίρεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν θυμίζουμε ότι εξελέγη με σύνθημα τα 750 ευρώ κατώτατο μισθό.

             Το ψέμα της πάταξης της φοροδιαφυγής. Υποσχέθηκε η κυβέρνηση ότι θα εξοικονομήσει 3 δις ευρώ σε έξι μήνες από την πάταξη της φοροδιαφυγής και κατάφερε να μαζέψει μόλις 100 εκ. μέσα σε τρία χρόνια.

               Το νέο ψέμα Τσίπρα στη χθεσινή συζήτηση του Προϋπολογισμού. Ο Τσίπρας υποστήριξε ότι στο πακέτο Γιούνκερ έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί έργα ύψους 3,3 δις ευρώ που προορίζονται κυρίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα επίσημα στοιχεία τον διαψεύδουν περίτρανα. Από το πακέτο Γιούνκερ εχει συμβασιοποιηθεί μόλις 1,6 δις και αυτά αφορούν κυρίως την πώληση των αεροδρομίων στην Frapport και την επένδυση της  Deutsche Telekom στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες. Παρά δε τη συμφωνία των τραπεζών με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, δεν έχει επιτευχθεί ακόμη η παροχή της απαιτούμενης ρευστότητας στις μικρομεσαίες επενδύσεις.                         

  ΓΙΑ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ

                                                                                                          ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 ΠΑΛΠΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                                    

                                                                                                                           ΣΥΡΜΟΥΛΑ ΤΖΗΜΑ

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας