Κοινωνία

Απ. Βεσυρόπουλος: “Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται οξυγόνο”

 

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας  και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, για τα νέα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) που αποκαλύπτουν νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την εφορία, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η πολιτική της υπερφορολόγησης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δημιουργεί νέους οφειλέτες, τους φέρνει αντιμέτωπους με κατασχέσεις και οδηγεί χιλιάδες πολίτες κάθε μήνα σε αδιέξοδο.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου του Υπουργείου Οικονομικών, μόνο το Δεκέμβριο του 2016 δημιουργήθηκαν νέες οφειλές πολιτών προς την εφορία, ύψους 1,3 δις ευρώ, ενώ συνολικά το 2016, δημιουργήθηκαν νέα χρέη πολιτών ύψους 13,9 δις ευρώ.

 Σε μια χρονιά, που η Κυβέρνηση επέβαλλε νέους φόρους ύψους 3,3 δις ευρώ. Στους οποίους θα προσθέσει άλλα 2,5 δις ευρώ περίπου το 2017, χωρίς να υπολογίζουμε τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η Κυβέρνηση.

 Σε μια χώρα που οι οφειλές των πολιτών προς την εφορία υπερβαίνουν τα 95 δις ευρώ, πάνω από το 50% του Α.Ε.Π., είναι προφανές ότι η φοροδοτική ικανότητα έχει εξαντληθεί.

 Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι 4.146.483 φορολογούμενοι έχουν οφειλές προς την εφορία αντιμετωπίζοντας κατασχέσεις και 839.066 φορολογούμενοι υπέστησαν ήδη αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, συνιστά μια “ωρολογιακή βόμβα” στα θεμέλια της οικονομίας και της κοινωνίας.

 Τα παραπάνω στοιχεία δεν είναι για πανηγυρισμούς, αλλά για σοβαρούς προβληματισμούς.

 Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που βρίσκεται πλέον σε πλήρη δυσαρμονία με την πραγματικότητα, συνειδητά διαλύει την οικονομία και οδηγεί στη φτωχοποίηση και στο περιθώριο όλους τους Έλληνες.

 Συνεπώς απαιτείται αλλαγή της οικονομικής πολιτικής.

 Με λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες και αποτελεσματικότερο Κράτος.

 Με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας, με περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες δουλειές για να “ανασάνει” η κοινωνία και να πάρει ξανά μπρος η οικονομία.

 Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται οξυγόνο».

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2017

 

banner-article

Ροη ειδήσεων