Αθλητικά Σχόλια

Σοφία Υφαντίδου, αξίζεις τα συγχαρητήριά μας! – Μεγάλος άθλος τα όσα μέχρι τώρα έχεις πετύχει!

Μπορεί το τελικό αποτέλεσμα, η κατάταξη στην 27η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, να μην ικανοποιεί τη Σοφία και δικαιολογημένα.

Όμως, αν κανείς δει με περισσότερο ρεαλισμό τα πράγματα, θα καταλήξει αβίαστα στο συμπέρασμα ότι η Βεροιώτισσα πρωταθλήτρια επί της ουσίας πέτυχε έναν μεγάλο άθλο.

Εδώ πρέπει να θυμηθούμε ότι πήρε μέρος σε Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες, αλλά και σε δύο Ολυμπιάδες και μάλιστα  στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπου η Σοφία κατέκτησε την πρώτη θέση με  56 μέτρα και 96 εκατοστά στον ακοντισμό του έπταθλου, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα και Ολυμπιακό ρεκόρ, το οποίο και κρατά μέχρι σήμερα. Στην    Ολυμπιάδα του Ρίο  η Λόρα Ικανουνίτσε –Αντμιντίνα από τη Λετονία που βγήκε πρώτη στον ακοντισμό  έριξε 55 μέτρα και 93 εκατοστά και η Σοφία δεύτερη με 54 μέτρα και 57 εκατοστά.

Κι όλα αυτά  -κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε-  κάτω από την καθοδήγηση του Βεροιώτη προπονητή της Κυριάκου Μηνά, που δυστυχώς δεν μπόρεσε να είναι δίπλα της σ’ αυτή τη μεγάλη μάχη, την οποία και έδωσε μόνη της χωρίς προπονητή!

pegasus_LARGE_t_1041_105754327

Και βέβαια, δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να παραβλέψουμε τις αντίξοες συνθήκες προπόνησης και προετοιμασίας της Σοφίας, η οποία δεν είχε επί της ουσίας καμιά ουσιαστική βοήθεια από την πολιτεία αλλά κι από την   ιδιαίτερή της πατρίδα τη Βέροια. Έτσι, προκειμένου να εξασφαλίσει τα στοιχειώδη και απαραίτητα για τις προπονήσεις της, αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων   τελευταία να μεταναστεύσει αθλητικά στον Πανναξιακό.

Φυσικά, αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, όλοι όσοι αδιαφόρησαν για την αθλητική της πορεία, σήμερα θα την τιμούσαν υποκρινόμενοι,  προσπαθώντας έτσι ν’ αντλήσουν απ΄ τη  δική της δόξα. Χαρακτηριστικό σήμερα είναι το παράδειγμα της διπλής Ολυμπιονίκη Άννας Κορακάκη, που παγκόσμια είναι γνωστό πλέον υπό ποιες συνθήκης προπονούνταν!

Εκ μέρους μας θα θέλαμε εκ βαθέων να συγχαρούμε τη Σοφία, που ζούμε και γνωρίζουμε, που είναι η ίδια όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις μεγάλες της επιτυχίες, για τις οποίες όλοι καμαρώνουμε,  αλλά και τον αθόρυβο και εκ των πραγμάτων πανάξιο προπονητή της Κυριάκο Μηνά για όλα όσα μαζί πέτυχαν!

Τέλος, θα πούμε για μια ακόμη φορά ότι η θέση της Σοφίας είναι στη Βέροια και όχι στη Νάξο! Ας φροντίσουν γι αυτό οι αρμόδιοι. Τώρα είναι η ευκαιρία!

far

banner-article

Ροη ειδήσεων