Αθλητικά Βέροια Σχόλια

Με αφορμή και τις τελευταίες επιτυχίες της Βεροιώτισσας Σοφίας Υφαντίδου πρωταθλήτριας του Πανναξιακού

Greece’s Sofia Ifadidou competes during the women’s heptathlon javelin throw Group B event during the London 2012 Olympic Games at the Olympic Stadium August 4, 2012. REUTERS/Phil Noble (BRITAIN – Tags: OLYMPICS SPORT ATHLETICS)

“Χρυσό για την Υφαντίδου  στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Συνθέτων στις Σέρρες. Η 31χρονη Βεροιώτισσα που αγωνίζεται με τα χρώματα της Νάξου ήταν εντυπωσιακή την δεύτερη ημέρα και έφτασε στο χρυσό μετάλλιο συγκεντρώνοντας 5.957  βαθμούς.” 

“Χρυσό  στον ακοντισμό γυναικών αναδείχθηκε η Σοφία Υφαντίδου, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Πάτρα, η Βεροιώτισσα αθλήτρια του Πανναξιακού  κέρδισε την πρώτη θέση στο αγώνισμα με ρίψη 56.02.”

Ποιος δεν χάρηκε αλλά και πόσοι ήταν αυτοί που καμάρωσαν για τις μεγάλες επιτυχίες της Ομάδας  Χάντμπολ του Φίλιππου Βέροιας, που κέρδισε κύπελλο και πανελλήνιο πρωτάθλημα μαζί;

Της ομάδας που τιμήθηκε και βέβαια απόλυτα δικαιολογημένα  από τη Δημοτική Αρχή της πόλης. Της ομάδας που δέχτηκε  συγχαρητήριες επιστολές  από βουλευτές, πολιτικούς,  τοπικούς άρχοντες, από παράγοντες του Αθλητισμού. Της ομάδας που τιμά την πόλη. Της ομάδας πρέσβειρας της πόλης μας και εκτός συνόρων.

Και βέβαια κανείς ή ελάχιστοι ρωτούν για την καταγωγή των παικτών της.

Αυτόν το μήνα η Βεροιώτισσα Πρωταθλήτρια Σοφία Υφαντίδου πέτυχε δυο  πανελλήνιες πρωτιές   σ’ αντίστοιχους αγώνες. Στο  Πανελλήνιο πρωτάθλημα Σύνθετων αρχές Ιουνίου στις Σέρρες και το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου στην Πάτρα κερδίζοντας την πρώτη θέση στον ακοντισμό, κάνοντας κυριολεκτικά περίπατο.

Το ερώτημα όμως είναι πώς αυτή η αθλήτρια και ο Βεροιώτης προπονητής της Κυριάκος Μηνάς οι οποίοι  έκαναν γνωστή την πόλη μας   στις άκρες του κόσμου, συμμετέχοντας σε Πανευρωπαϊκούς, Παγκόσμιους  και Ολυμπιακούς αγώνες, ίσως όσο κανείς άλλος,  αφέθηκαν να μετακομίσουν στη Νάξο και να αγωνίζεται πλέον η Σοφία με τα χρώματα του Πανναξιακού!

Κανείς φυσικά δεν θα μπορούσε να πιστέψει το λόγια της Σοφίας ότι η μετακόμισή  της οφείλεται στο  ότι «το στάδιο του Πανναξιακού ήταν γουρλίδικο από τη στιγμή που έκανα ρεκόρ στους βαθμούς και το ακόντιο και ήθελα να επιστρέψω…»

Να υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει ανάλογο οικονομικό-επενδυτικό ενδιαφέρον για τον στίβο  μ΄ αυτό  του χάντμπολ; Αν ναι, τότε  αθλητική ιδέα την οποία και βέβαια εξαίρουμε συμβαδίζει με τον οικονομικό παράγοντα και ο νοών νοείτω!

Όμως, σε μια επόμενη επιτυχία της Σοφίας ας μην γκρεμίσουν τα  τείχη  οι τοπικοί μας παράγοντες,   αυτό ας το κάνουν οι Ναξιώτες που φρόντισαν να αποκτήσουν μια τόσο μεγάλη αθλήτρια και μπράβο τους!

Αλλά, μήπως όμως είναι καιρός οι έχοντες το λόγο στη Βέροια να ξεκινήσουν τις διαδικασίες επαναπατρισμού της Σοφίας;  

 far

Αξίζει να μεταφέρουμε μερικά απ΄ αυτά που γράφτηκαν  για τη Σοφία σε τοπικές ιστοσελίδες των Κυκλάδων  για να θυμηθούμε κι εμείς ποια είναι η Σοφία και φυσικά τον άνθρωπο που την οδήγησε τόσο ψηλά, τον προπονητή της Κυριάκο Μηνά.

045

Παρουσίασε την Σοφία Υφαντίδου ο Πανναξιακός

Γράφει ο Νικόδημος Λιανός

Όταν την είδαν για πρώτη φορά οι Ιταλοί να αγωνίζεται και να διακρίνεται για το πάθος και τη ψυχική της δύναμη δεν άντεξαν και φώναξαν από τα μεγάφωνα του σταδίου «Grande Sofia in piccolo corpo» (σ.σ. Μεγάλη Σοφία, σε μικρό κορμί).

Βλέπετε με ύψος κοντά στο 1,65 και βάρος ούτε 52 κιλά δεν σου γεμίζει το .μάτι. Όμως, όταν πριν από .είκοσι χρόνια ο προπονητής της Κυριάκος Μηνάς την είχε πρωτοδεί κατάλαβε ότι μπροστά του έχει μία πρωταθλήτρια. Μια γεννημένη νικήτρια «αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν η δύναμη ψυχής, που αποτελεί και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της. Είναι σαν την Duracel, έχει τεράστιο κουράγιο και απίστευτη αντοχή». Και επειδή ενδεχομένως να μπερδευτήκατε μιλάμε για την Σοφία Υφαντίδου, το πολυτιμότερο διαμάντι που έχει πλέον το τμήμα στίβου του Πανναξιακού ΑΟ και η οποία παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη (από τον προπονητή και αθλητή της ομάδας Δημήτρη Μανδηλαρά) κρατώντας τη φανέλα της νέας της ομάδας.

Διακρίσεις

Η 30χρονη Ημαθιώτισσα επταθλήτρια, η «Σόφη μας» για τους δικούς της ανθρώπους από το περασμένο Νοέμβριο είναι κάτοικος Νάξου. Μία μεταγραφή που προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον από τη στιγμή που μιλάμε για μία από τις κορυφαίες αθλήτριες κλασικού αθλητισμού στην Ελλάδα. Μάλιστα, στις 12 Ιανουαρίου έγινε γνωστή και η θέση που κατέλαβε μέσω της διαδικτυακής ψηφοφορίας της ιστοσελίδας του ΣΕΓΑΣ (για τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χρονιάς) καταλαμβάνοντας την 3η θέση με 12,90%, πίσω από την Κατερίνα Στεφανίδη (20,44%) και Νικόλ Κυριακοπούλου (42,87%).. Και το μέγεθος των επιτυχιών της; Στο τελευταίο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Πεκίνο κατέλαβε την 19η θέση, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012) ήταν 24η (σε σύνολο 40 αθλητριών) και μάλιστα κρατάει το Ολυμπιακό ρεκόρ στο αγώνισμα του ακοντισμού, με επίδοση 56,96 μ. Βέβαια εδώ στη Νάξο το περασμένο καλοκαίρι, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων όπου έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου έριξε στο ακόντιο στα 57,50 μέτρα που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για τον ακοντισμό στο έπταθλο και συγκέντρωσε 6.113 βαθμούς που αποτελούν ατομικό της ρεκόρ, μόλις 122 βαθμούς από το στοιχειωμένο ρεκόρ της Αργυρώ Στρατάκη από το 2006 (!!!) και το οποίο θέλει να σπάσει φέτος με τη φανέλα του Πανναξιακού ΑΟ.

19 Ιανουαρίου 2016

sportcyclades.gr

050

Στην κορυφή η  Υφαντίδου του Πανναξιακού

Καλύτερο ποδαρικό για τους εαρινούς αγώνες στίβου δεν θα μπορούσε να κάνει ο Παναξιακός ΑΟ που είδε την Σοφία Υφαντίδου να κερδίζει με σχετική άνεση το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Συνθέτων που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουνίου στις Σέρρες. Η 31χρονη Βεροιώτισσα που αγωνίζεται με τα χρώματα της Νάξου ήταν εντυπωσιακή την δεύτερη ημέρα και έφτασε στο χρυσό μετάλλιο συγκεντρώνοντας 5.957  βαθμούς.  Για την Υφαντίδου ο αγώνας αυτός ήταν ένα δυνατό τεστ ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ πριν από τη διοργάνωση του Άμστερνταμ είναι πιθανό να πάρει μέρος και σε μίτινγκ συνθέτων στην Τσεχία, με στόχο πάντα το όριο για το Ρίο.

naxospress.gr

1-77

Νταμπλ ο Δημητράκης, χρυσό η Υφαντίδου

Με αρκετό χρυσό επέστρεψαν οι αθλητές του Πανναξιακού  στις αποσκευές τους μετά το πέρας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών και γυναικών που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Ιουνίου, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας. Ο Πανναξιακός είχε τρία χρυσά μετάλλια με τους Δημητράκη (δύο) και Υφαντίδου κι ένα χάλκινο (με τη Θεοδώρου)  κι ένα ασημένιο (Καλλίας) αποδεικνύοντας ότι οι ομάδες στην επαρχία μπορούν να κάνουν καλή δουλειά… Στην βαθμολογία των ανδρών ο   Πανναξιακός ΑΟΝ στην 28η θέση   (29 βαθμοί) ενώ στις γυναίκες ο Πανναξιακός ήταν 13ος με 43 βαθμούς…

naxospress.gr

Μπορείτε να δείτε συνέντευξη της Σοφίας Υφαντίδου, ως αθλήτριας του Πανναξιακού, και του προπονητή της  Κυριάκου Μηνά, καθώς και στιγμιότυπα από επίσκεψή τους σε σχολεία της Νάξου.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας