Αγροτικά Τοπικά

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας σε κυβερνητικούς φορείς για τη χαλαζόπτωση της 3ης Μαΐου

Κύριε υπουργέ, κύριε πρόεδρε, κύριοι βουλευτές. Η Ημαθία, μετά την μεγάλη μείωσης της παραγωγής του πρωτογενούς της τομέα, εξαιτίας του παγετού  του περασμένου Μαρτίου, υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή από την εκτεταμένη χαλαζόπτωση της 3ης Μαΐου 2016, σε πολλές περιοχές της.

Επειδή πλέον η κατάσταση θα οδηγήσει στην καταστροφή όχι μόνο τους παραγωγούς, αλλά και τους συνεταιρισμούς και τους ιδιώτες που διαχειρίζονται κυρίως την ροδακινοπαραγωγή, που παρά τις αντίξοες συνθήκες αποτελεί τον μοναδικό εξαγωγικό πνεύμονα της χώρας, φέρνοντας πολύτιμο συνάλλαγμα, καλείστε να αναλάβετε τις ευθύνες σας, ώστε να υπάρξει ανακούφιση όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Είναι βέβαιο ότι αν δεν υπάρξουν μέτρα βοήθειας από την ΕΕ, όπως συνέβη κατά το παρελθόν, οι χιλιάδες εποχικές θέσεις εργασίας που θα χαθούν στην διαχείριση και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, μαζί με την δεινή οικονομική θέση που θα περιέλθουν οι συνεταιρισμοί  και οι ιδιώτες, θα δώσει την χαριστική βολή στην αγροτική παραγωγή της περιφερειακής μας ενότητας, με ότι αυτό συνεπάγεται στην ήδη έκρυθμη, λόγω της μεγάλης ανεργίας και της οικονομικής ανέχειας, κοινωνική συνοχή της περιοχής μας.

Η κυβέρνηση και οι κυβερνητικοί βουλευτές της Ημαθίας οφείλουν  να προστρέξουν άμεσα στους αρμόδιους μηχανισμούς στήριξης της ΕΕ, ώστε να ληφθούν ΑΜΕΣΑ μέτρα για τους  αγρότες και τους ασχολούμενους φορείς με τον πρωτογενή τομέα της Ημαθίας.

Για τον λόγο αυτό ζητούμε από τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να οργανώσει σύσκεψη την ερχόμενη βδομάδα στην Βέροια, παρουσία των βουλευτών και των φορέων της Ημαθίας, ώστε να μας παρουσιαστούν οι προτάσεις της κυβέρνησης για την τραγική κατάσταση που έχουμε περιέλθει.

Βέροια 04-05-2016

Κώστας Καλαϊτζίδης

Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας