Βέροια Πολιτισμός

Ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας αναβίωσε με μεγάλη επιτυχία και φέτος το έθιμο των Καπεταναίων – photo

Γιορτινή η ατμόσφαιρα γλεντιού και χαράς χθες, Παρασκευή 11/3/’16, στο Σπίτι του Συλλόγου των Βλάχων Βέροιας, με υψηλή συμμετοχή μελών αλλά και φίλων του Συλλόγου.

Πρόσωπα χαμογελαστά, χαρούμενα, με κέφι και αισιοδοξία, κόντρα σ’ όσα σήμερα μας συμβαίνουν, πρόσωπα γλεντζέδων με ευδιάκριτη πάντα την ανεπιτήδευτη βλάχικη λεβεντιά.

Κέφι, τραγούδι, χορός, υπό τους ήχους της καταπληκτικής κομπανίας χάλκινων των Μηνάδων ήταν και πάλι τα κύρια χαρακτηριστικά της χθεσινής εκδήλωσης του εθίμου των Καπεταναίων, έθιμο που ο Σύλλογος αναβιώνει ανελλιπώς κάθε χρόνο την τελευταία εικοσαετία.

Το χρώμα στην όλη εκδήλωση συμπλήρωναν οι παραδοσιακές φορεσιές των μελών του Συλλόγου καθώς και οι ψησταριές που έψηναν ασταμάτητα και μπορούσαν να καλύψουν κάθε επιθυμία και βέβαια το κρασί και το τσίπουρο που υπήρχαν σε αφθονία.

Νωρίς το βράδυ όλοι όσοι μετείχαν μαζί με την κομπανία βγήκαν στους δρόμους και στα σοκάκια της πόλης συνεχίζοντας το τραγούδι και το χορό, δίνοντάς της ένα διαφορετικό χρώμα, για να καταλήξουν στην Πλατεία του Δημαρχείου και για συνεχιστεί το γλέντι εκεί.

Για φέτος καλεσμένοι του Συλλόγου των Βλάχων Βέροιας ήταν οι Σύλλογοι Βλάχων από τα Άνω Πορόγια Σερρών και το Ανήλιο Μετσόβου.

Ο Σύλλογος των Βλάχων, με τις εκδηλώσεις του που έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό τη γνησιότητα, κρατά άσβεστη την παράδοση, την οποία και μεταδίδει στους νεώτερους, και αποτελεί ένα σημαντικό κύτταρο πολιτισμού για την πόλη της Βέροιας.
ΔΤ

Φωτογραφίες faretra.info

 faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi faretra.info-vlaxoi-kapetaneoi

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας