Βέροια Πολιτισμός

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας “Μηχανορραφήματα, μια περιπέτεια αλλιώς”

Φέτος το χειμώνα (2015 -2016) το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας παρουσίασε στους μαθητές, και στους εκπαιδευτικούς, αλλά και σε όσους αγαπούν το θέατρο, το μουσικό παραμύθι των: Δήμητρα Μητρέντζη & Λουκίας Ορφανίδου «Μηχανορραφήματα, μια περιπέτεια αλλιώς».
Η ιδιαιτερότητα της φετινής μας παραγωγής ήταν το θεματικό ΚΟΥΤΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, που δημιουργήθηκε από τις συγγραφείς, με τίτλο: «Μια παράσταση δεν είναι μόνο μια παράσταση», το οποίο περιείχε μία ολοκληρωμένη σειρά δραστηριοτήτων προετοιμασίας -ένα εκπαιδευτικό πλάνο εξειδικευμένο για κάθε ηλικιακή ομάδα- προκειμένου να εισάγει μέρος της θεατρικής διαδικασίας μέσα στην τάξη ενθαρρύνοντας και προτρέποντας τον εκπαιδευτικό και το μαθητή σε μια βιωματική προσέγγιση της παράστασης πριν, κατά και μετά τη θέαση.

Η πρώτη παράσταση δόθηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 και ακολούθησαν πολλές, μέχρι που ο κύκλος αυτών έκλεισε 2 Μαρτίου 2016 με πολλούς μικρούς και μεγάλους θεατές, που γέμιζαν τις ημέρες των παραστάσεων την Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. Τα «Μηχανορραφήματά…» μας όμως βγήκαν κι έξω από το θέατρο της Βέροιας! Πήγαν στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας και ανακάλυψαν το μυστικό της αγάπης με τους εκεί μαθητές, που γέμισαν το θέατρο για δυο μέρες, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις!

Εννιά χιλιάδες τέσσερις(9.004) μαθητές και νήπια, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από την περυσινή παράσταση, και εννιακόσιοι πενήντα τρεις (953) εκπαιδευτικοί από εκατό δέκα έξι (116) Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, από τις Π.Ε. Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, παρακολούθησαν την παιδική παράσταση. Επτακόσιοι εξήντα (760) μαθητές, με οικονομικές δυσκολίες και εκατόν εξήντα επτά (167) μαθητές Α.με Ε.Α. παρακολούθησαν δωρεάν τις παραστάσεις.

eid 20160228_104648

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε παράσταση για το κοινό και μέρος των εσόδων διατέθηκε στην οικονομική εκστρατεία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας «ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ».

Στο φουαγέ της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών πραγματοποιήθηκε έκθεση με ενδεικτικές και αντιπροσωπευτικές δημιουργίες των μαθητών και νηπίων (Ημαθίας Πέλλας και Πιερίας) από τις χιλιάδες που έχουν αποσταλεί στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.!
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας εκφράζει δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες προς:
• τους Δ/ντές Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας -κ. Διαμαντόπουλο Διονύση, Πέλλας –κ Τσασλικίδη Νίκο και Πιερίας -κ. Συριανίδη Δημήτρη,
• τους διευθυντές των σχολείων, τις προϊστάμενες νηπ/γείων και τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπ/σης
• και πάνω από όλα τους μαθητές και τα νήπια, που για ακόμη μια χρονιά κατά χιλιάδες προσήλθαν με τους συνοδούς τους στην «Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» και παρακολούθησαν ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΡΑΦΗΜΑΤΑ… την παιδικής μας παράστασης.

eid 20160228_104628

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας οφείλει κάθε χρόνο να επιλέγει, να προετοιμάζει και να προτείνει το θεατρικό της παιδικής σκηνής με γνώμονα τις παιδαγωγικές, διδακτικές, συναισθηματικές και ψυχαγωγικές ανάγκες των μαθητών και των νηπίων.

Στόχος, σκοπός και υποχρέωσή μας, μέσα από το διακριτό μας ρόλο, να συμβάλλουμε, επικουρικά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στη θεατρική αγωγή και παιδεία.
Ανανεώνουμε το επόμενο θεατρικό μας ραντεβού με τα σχολεία και τα νηπ/γεία Ημαθίας Πέλλας και Πιερίας, το χειμώνα 2016-2017…με ακόμη καλύτερη πρόταση!

Τέλος ευχαριστούμε θερμά το χορηγό μας, KIKU Hellas για την αμέριστη συμπαράστασή του!

????????????????????????????????????

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας