Βέροια Γράμματα & Τέχνες

«Once upon a dream», μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση από το Ωδείο «Φίλιππος», αφιερωμένη στην «Πρωτοβουλία για το Παιδί»

faretra.info

Δήμητρα Σμυρνή

Με ασφυκτικά γεμάτη την αίθουσα του κινηματογράφου ΣΤΑΡ στη Βέροια, έδειξε και φέτος τη στήριξή του στην «Πρωτοβουλία» το Ωδείο «Φίλιππος», παρουσιάζοντας τη μουσική παράσταση «Οnce upon a… dream».

Ήταν αναμενόμενο να υπάρξει το αδιαχώρητο στην αίθουσα, γιατί οι εκδηλώσεις του Ωδείου χαρακτηρίζονται πάντα από ποιότητα, γιατί η «Πρωτοβουλία» και το έργο της από χρόνια τώρα έχουν κερδίσει την εκτίμηση και τη στήριξη των πολιτών και γιατί, βέβαια, το μιούζικαλ που ανέβηκε ήταν πολυπρόσωπο και τα παιδιά που συμμετείχαν είχαν το καθένα και τους δικούς του ανθρώπους.

Ο πρόεδρος της «Πρωτοβουλίας» Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, ευχαρίστησε το Ωδείο «Φίλιππος» λέγοντας:
«Κάθε χρόνο τέτοια εποχή το Ωδείο πραγματοποιεί αυτήν την εκδήλωση, που έγινε θεσμός για την πόλη μας. Η εκδήλωση δίνει σε όλους μας την ευκαιρία γα γνωρίσουμε το σημαντικό έργο που γίνεται στο Ωδείο, όμως και το Ωδείο βοηθά οικονομικά την «Πρωτοβουλία».

Στα δύο σπίτια της «Πρωτοβουλίας» φιλοξενούνται 30 παιδιά και πολύ περισσότερα παιδιά και οικογένειες υποστηρίζονται με κάθε τρόπο. Ευχαριστούμε λοιπόν το Ωδείο «Φίλιππος» γι αυτήν τη χειρονομία, την Εύα Ιεροπούλου και τον Κώστα Μπραβάκη, και φυσικά τα παιδιά που θ’ ανέβουν στη σκηνή για να παρουσιάσουν μια υπερπαραγωγή.

faretra.info

Και πραγματικά ο όρος «υπερπαραγωγή» που χρησιμοποιήθηκε δεν αποδείχτηκε υπερβολικός. Αφού και πολυπρόσωπο ήταν το έργο, και εντυπωσιακά τα κοστούμια του, αλλά και όλο το έργο προσεγμένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια.

Ένα άγγιγμα παραμυθιών με γεύσεις Χιονάτης, Κοιμωμένης, μια παράσταση γεμάτη με  νεράιδες, νάνους,  μάγους, ήταν  η παράσταση, με καλοδουλεμένες τις φωνές των παιδιών,   των μικρών από την κ. Κόγια, και των μεγάλων από τη Νεφέλη Μπραβάκη. Επιμελημένες και ενταγμένες απόλυτα μέσα στο σύνολο και οι χορευτικές πινελιές.

Ωραίες φωνές, ωραίες παρουσίες, ένα δεμένο σύνολο με ξεχωριστή την παρουσία της Νίκης Μπραβάκη, που ερμήνευσε πειστικότατα μια εκρηκτική κακομαθημένη ντίβα.

Έξυπνη, καλοκουρδισμένη παράσταση, που αποδεικνύει όχι μόνο την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Ωδείο, αλλά και τη φαντασία και τη διάθεση για όλο και τολμηρότερες προσεγγίσεις των μουσικών δυνατοτήτων των παιδιών.

Φωτογραφίες: faretra.info

faretra.infofaretra.infofaretra.infofaretra.infofaretra.infofaretra.infofaretra.infofaretra.infofaretra.info

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας