Παιδεία

“Οι φίλοι μας τα φρούτα” – Δράση της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσ/νικης

Το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί μας στάλθηκε από τον κ. Δημήτρη Χαμπίδη Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κ.Α.Θ. Α.Ε. και πρώην Γραμματέα της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας.

Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε., κάθε έτος στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αναπτύσσει δράσεις με σκοπό την προώθηση των φρούτων της ελληνικής γης στη καθημερινότητα των παιδιών, της νεολαίας και της ελληνικής οικογένειας. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της προσπάθειας, στις 17-12-2015 η Κ.Α.Θ. Α.Ε., διοργανώνοντας τη δράση «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ», άνοιξε τις πόρτες της σε «διαφορετικούς πελάτες»!!! Οι χώροι μας γεμίσανε με φωνές παιδιών από σχολεία της Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στη Λαχαναγορά, να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν φρούτα και λαχανικά, τόσο ελληνικά όσο και από άλλες χώρες. Μιλήσανε με τους εμπόρους, οι οποίοι απλόχερα και με το χαμόγελο στα χείλη απαντούσαν πρόθυμα στα ερωτήματα των μικρών μαθητών και τους δίνανε να δοκιμάσουν φρούτα.

Εν συνεχεία, σε χώρο που διαμορφώθηκε για τα παιδιά, τους μίλησε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Κ.Α.Θ. Α.Ε., κ. Δημήτριος Χαμπίδης. Τους εξήγησε με απλά λόγια το ρόλο της Αγοράς και τη σπουδαιότητα ύπαρξης φρούτων και λαχανικών στη καθημερινή τους διατροφή. Τη σκυτάλη παρέλαβε ο γιατρός της υπηρεσίας, κ. Ιορδανίδης Στέφανος, ο οποίος μέσα από μια διαδραστική ομιλία ενημέρωσε τα παιδιά για όλα τα οφέλη των φρούτων και γενικά της μεσογειακής διατροφής. Στη δράση επίσης παρευρέθησαν και οι κ.κ. Χαραλαμπίδης Ιωάννης (Πρόεδρος Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης) και Μανωλόπουλος Βασίλειος (Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης).

Ολοκληρώνοντας, τα παιδιά χωριστήκαν σε ομάδες και παίξανε παιχνίδια με φρούτα. Διασκεδάζοντας, δοκίμασαν την ικανότητά τους να αναγνωρίζουν τα φρούτα με την αφή και λίγο πριν την αποχώρησή τους, σαν επιβράβευση των προσπαθειών τους, έγινε διανομή φρούτων σε διχτάκια.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα 12ο και 26ο Δημοτικά Σχολεία Θεσσαλονίκης και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κορδελιού που συμμετείχαν στη δράση, τις Πρωτοβάθμιες Διευθύνσεις Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης για τη θετική ανταπόκριση που έδειξαν στην πρωτοβουλία μας, καθώς και τους χονδρεμπόρους της Κ.Α.Θ. Α.Ε. για τη στήριξη της δράσης και τη ζεστασιά που περιέβαλαν τους μικρούς μαθητές. Αλλά πάνω απ΄ όλους ευχαριστούμε τα παιδάκια για τα χαμόγελα που μας χάρισαν, ανταμείβοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθειά μας!

Ελπίζουμε αυτό να είναι η αρχή ώστε η Κ.Α.Θ. Α.Ε. να θεσπιστεί ως ένας χώρος εκπαιδευτικής εκδρομής για τα σχολεία, ωθώντας έτσι όλο και περισσότερα παιδάκια προς τη «γνωριμία» με τα φρούτα και τα λαχανικά και ακόμα περισσότερο προς τη γνώση των απόλυτα θετικών επιδράσεων που έχουν στη ζωή μας.

banner-article

Ροη ειδήσεων