Τοπικά

Επίσκεψη του δημάρχου Σηλυβρίας στον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη

Τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ.Κώστα Καλαϊτζίδη επισκέφθηκε στο γραφείο του, την Τετάρτη 4η Νοεμβρίου ο δήμαρχος Σηλυβρίας Ανατολικής Θράκης κ. Οζκάν Ισικλάρ. Τον κ. Ισικλάρ συνόδευαν στελέχη του δήμου του και ο κ.Απόστολος Εμμανουηλίδης.

Ο κ.αντιπεριφερειάρχης χαιρέτισε την παρουσία του κ.Ισικλάρ, των αντιδημάρχων και των συνεργατών του, επισημαίνοντας τα σημαντικά μνημεία που μπορούν να επισκεφθούν οι Τούρκοι επισκέπτες στην Ημαθία, με επίκεντρο τις Αιγές, την Σχολή του Αριστοτέλη, την βυζαντινή Βέροια, αλλά και τα υπό αναστύλωση οθωμανικά λουτρά. DSC_0147 (Large)(1)

Επίσης τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Ημαθία το επόμενο έτος, όταν η περιφερειακή μας ενότητα βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος με τα εγκαίνια του Μουσείου των Αιγών. Ακόμη ο κ.Καλαϊτζίδης αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας και την αντίστοιχη περιφέρεια της Σηλυβρίας, ευχαριστώντας τον κ.Εμμανουηλίδη για την πολύτιμη προσφορά του στην σύσφιξη των σχέσεων μας με τη γείτονα χώρα.

Ο δήμαρχος της Σηλυβρίας, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Τσοτύλι Κοζάνης, ευχαρίστησε τον κ. αντιπεριφερειάρχη για την υποδοχή, καλώντας τον να επισκεφθεί τον ιστορικό του δήμο, ο οποίος βρίθει ελληνικών μνημείων, ενώ είναι τόπος καταγωγής του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, όπου διασώζεται η προγονική του εστία. Στα πλαίσια της μνήμης του Αγίου, την ερχόμενη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου θα τελεστεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία από τον Παναγιότατο κ.Βαρθολομαίο, σε χώρο όπου βρίσκονται τα ερείπια παλαιού Ορθόδοξου Ναού.

DSC_0137 (Large)(1)

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας