Πολιτική

Το ανακοινωθέν του Eurogroup για την Ελλάδα

Το Eurogroup είναι πιθανόν να συνεδριάσει εκ νέου το Σάββατο, 27 Ιουνίου

Παραμένουν οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και θεσμών”. Aυτό είναι το βασικό συμπέρασμα στο ανακοινωθέν του Eurogroup.

“Το Eurogroup ενημερώθηκε για την πορεία των εντατικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και των ελληνικών αρχών σχετικά με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Η συμφωνία επί του σχεδίου αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης του εν εξελίξει προγράμματος στην Ελλάδα και για την αποδέσμευση του υπόλοιπου της χρηματοδότησης. Η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και το EFSF λήγει στις 30 Ιουνίου 2015”, σημειώνεται.

“Οι υπουργοί συμφώνησαν ότι τα θεσμικά όργανα θα αξιολογήσουν τις τελευταίες προτάσεις των ελληνικών αρχών, οι οποίες υποβλήθηκαν στις 25 Ιουνίου, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup.
Οι θεσμοί ενημέρωσαν το Eurogroup ότι οι προτάσεις αυτές εξακολουθούν να διαφέρουν σε μια σειρά από ζητήματα. Οι υπουργοί κάλεσαν τις ελληνικές αρχές να αποδεχθούν την πρόταση των θεσμών” αναφέρεται στο ανακοινωθέν που καταλήγει:

“Ο Πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem θα ενημερώσει τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων σχετικά με την πορεία των εργασιών κατά τη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής.

banner-article

Ροη ειδήσεων