Πολιτισμός Τοπικά

3ος Θεατρικός Διαγωνισμός Γυμνασίων & Λυκείων Ημαθίας – Πέλλας – Πιερίας

Politismos-thetrikos-digonismos-dipethte

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, ως αποκεντρωμένος κοινωφελής φορέας πολιτισμού, εδώ και 33 χρόνια προάγει τη θεατρική παιδεία και συνεισφέρει στην πολιτιστική ανάπτυξη της Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας. Ιδιαίτερες πρωτοβουλίες, δραστηριότητες και συνεργασίες υλοποιούνται και με τους θεσμικούς φορείς της εκπαίδευσης.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας και οι Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας υπό την αιγίδα του Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων πραγματοποίησαν Μαθητικούς Αγώνες Θεάτρου Γυμνασίων και Λυκείων, από 4 έως 8 Μαΐου, στην αίθουσα της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Συμμετείχαν 21 δευτεροβάθμια σχολεία με 19 θεατρικές ομάδες 468 μαθητές –τριες και 53 εκπαιδευτικούς!!!
Δόθηκε η δυνατότητα στις εκατοντάδες των εφήβων μας να συμμετάσχουν σε Θεατρικούς Αγώνες αρχαίου, κλασικού και σύγχρονου δραματολογίου και να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής, της επικοινωνίας, της συγκίνησης και της βιωματικής έκφρασης των συναισθημάτων τους.

Ήρθαν σε επαφή με σημαντικά κείμενα, μέσα από τα οποία εμπλουτίστηκαν περαιτέρω με τις διαχρονικές αξίες, που η θεατρική τέχνη εμπεριέχει, συμπυκνώνει και εμπεδώνει.
Το θεατρικό ταξίδι έλαβε τέλος με την τελετή απονομών επαίνων και βραβείων του «3ου θεατρικού διαγωνισμού γυμνασίων & λυκείων Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας» το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 στην κατάμεστη αίθουσα της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών με επίτιμο προσκεκλημένο τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας και πρόεδρο της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού, κ. Γιάννη Βούρο.

Στους Δ/ντές Εκπ/σης, στους Δ/ντές των Γυμνασίων και Λυκείων, στους υπεύθυνους εκπ/κών προγραμμάτων, στους υπευθύνους εκπαιδευτικούς των θεατρικών ομάδων και ιδιαίτερα στους μαθητές και στις μαθήτριες αξίζει ο δημόσιος έπαινος, γιατί η συμμετοχή τους είχε και πολύ μεράκι και πολύ κόπο!!!

Τέτοιες δραστηριότητες προάγουν την υψηλή αποστολή του δημόσιου σχολείου και το αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο ως σημαντικό κοινωνικό κύτταρο πολιτισμού.
Ευχαριστίες στα μέλη της κριτικής επιτροπής για το υπεύθυνο και συνάμα επίπονο έργο τους μιας και για οκτώ ώρες επί πέντε ημέρες παρευρίσκονταν στην αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για την παρακολούθηση και αξιολόγηση όλων των θεατρικών παραστάσεων.

Ραντεβού για την επόμενη θεατρική άνοιξη των Δευτεροβάθμιων σχολείων με περαιτέρω βελτιώσεις του θεσμού, που επιβάλλονται από τις αξιολογήσεις, τις διαπιστώσεις και τις οι εμπειρίες, που έχουν αποκομίσει οι συνεργαζόμενοι φορείς (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας).

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας