Επαφές κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ με αγρότες και συνεταιρισμούς σε Πέλλα και Ημαθία

2014-08-19-Agrotika-klimakio-syriza-se-agrotesΑπό τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Πολυπληθές κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Δ. Βίτσα γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και τους κ.κ. Χρυσόγονο ευρωβουλευτή, την Δ. Χαραλαμπίδου βουλευτή και περιφερειακό σύμβουλο ,τους κ.κ.Θεοδωρόπουλο και Χειμώνα περιφερειακούς συμβούλους τον κ. Παυλίδη μέλος της Κ.Ε. και το Δ.Χαμπίδη μέλος του αγροτικού τμήματος του Σύριζα,

Επισκέφτηκε τους νομούς Πέλλας και Ημαθίας.

Στην Πέλλα έγινε συνάντηση με τον Α.Σ. Πέλλας (πρώην ΕΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ) ακλούθησε επίσκεψη στον Α.Σ. Μυλότοπου, όπου οι αγρότες και οι διοικήσεις αναφέρθηκαν στα τεράστια προβλήματα επιβίωσης, ξεκινώντας από τις τιμές των ροδάκινων, το εμπάργκο, την έλλειψη χρηματοδότησης, και την φοροεπίδρομη με τον ΕΝΦΙΑ και όχι μόνο ,συμφωνώντας ότι μόνη λύση είναι η αλλαγή πολιτικής .

Στις 13.00 έγινε συνάντηση με τους συνεταιρισμούς της περιοχής Νάουσας στις εγκαταστάσεις του ΑΣΟΠ Επισκοπής, για την περιοχή της Νάουσας όπου το χαλάζι λόγο μη πετάγματος των αεροπλάνων προκάλεσε τεράστιες καταστροφές (ελλείψει γεωπόνων στον ΕΛΓΑ - δεν υπάρχουν ακόμη εκτιμήσεις ).

Ιδιαίτερα όμως σταθήκανε οι συνεταιρισμοί στο εμπάργκο, αφού η αγορά της Ρωσίας απορροφά το 80-90% της παραγωγής ροδάκινων, αναφέρθηκαν στην νέκρωση της αγοράς της περιοχής λόγω έλλειψης εσόδων, της αδυναμίας αγοράς εφοδίων για την νέα χρόνια, καθώς και για το χάσιμο χρημάτων, ακόμη και από ποσότητες που πουληθήκαν πριν το εμπάργκοόπως και στην απώλεια υποδομής άνω των 10 εκ ευρώ που στήσανε για την αγορά της Ρωσίας.

Καταλήγοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης μόνο εθνική δεν είναι και ζητώντας την απαλλαγή από αυτήν .

Κοινό χαρακτηριστικό από τις επισκέψεις, οι δηλώσεις και απαιτήσεις από τον Σύριζα να σώσει την κατάσταση με βαθύ αίσθημα προδοσίας και απογοήτευσης.

Στις 2,40 με μια ώρα καθυστέρησης λόγω των απαιτήσεων των αγροτών για απαντήσεις, έγινε η συνέντευξη τύπου στη Βέροια στην Ελιά, όπου οι κ.κ. Βίτσας και Χρυσόγονος, αφού απάντησαν στους δημοσιογράφους δήλωσαν:

"Θα έπρεπε η κυβέρνηση να προβλέψει την αντίδραση των Ρώσων και να είναι προετοιμασμένη.

Οι κυβερνήσεις του Νότου θα έπρεπε να μπουν μπροστά και να αποκλιμακώσουν το θέμα με την Ρωσία. Επίσης, η κυβέρνηση πρέπει να θέσει στην ΕΕ την αύξηση των αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς. Να διατεθούν τα προϊοντα σε ιδρύματα και κοινωφελείς οργανισμούς και να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην διακίνηση του ροδακίνου.

Επίσης πρέπει να αποφευχθεί η απόσυρση. Για τα προϊόντα που είναι σε εξέλιξη, πχ ακτινίδια, θα πρέπει να στηριχθούν οι παραγωγοί και να παγώσουν οι οφειλές τους. Χρειάζεται ένας νέος σχεδιασμός σε Ελλάδα και Ευρώπη και γι αυτό χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση. Χρειάζεται μια κυβέρνηση ανατροπής" είπε ο κ. Βίτσας και κάλεσε όλους τους φορείς να δημιουργήσουν αντιστάσεις για να σταματήσει η σημερινή πολιτική.

Ο κ. Χρυσόγονος χαρακτήρισε αντιδημοκρατικές τις κυρώσεις της ΕΕ στην Ρωσία. "Δεν άφησε κανένα περιθώριο δημοκρατικής διαδικασίας. Οι δικαιολογίες που αναφέρονται στο κείμενο είναι ανεπαρκείς" είπε.

Για την Ελληνική στάση, ο κ. Χρυόγονος σημείωσε ότι μπορούσε να απέχει από την απόφαση μέτρων κατά της Ρωσίας: "Δεν έκανε τίποτα και σήμερα εμφανίζεται ως επαίτης της Ε.Ε" κατέληξε ο κ. Χρυσόγονος.

 

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 30299 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια