Προτεραιότητα στις δηλώσεις ΟΣΔΕ των χαλαζόπληκτων ζητά ο ΕΛΓΑ

2014-08-01-Agrotika-osde-gia-apozhmioseis-elgaΤων Γιώργου Κοντονή - Γιάννη Τσατσάκη

Την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης

των πληγέντων από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις παραγωγών (κατά κύριο λόγο ροδακινοπαραγωγών), επιχειρεί ο ΕΛΓΑ, ζητώντας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να επεξεργαστεί κατά προτεραιότητα και να στείλει ξεχωριστό φάκελο με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ των αγροτών από τις περιοχές αυτές.

Ο Β. Έξαρχος ζητάει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεχωριστό αρχείο με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ των πληγέντων περιοχών
Με έγγραφο του προέδρου του ΕΛΓΑ, Βασίλειου Έξαρχου προς τον Οργανισμό, σημειώνεται πως βασική προϋπόθεση εκτίμησης και πληρωμής είναι η παράδοση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ του αρχείου των δηλώσεων ΟΣΔΕ του 2014, και ως εκ τούτου η αποστολή κατά προτεραιότητα χωριστού αρχείου θα διευκολύνει τις διαδικασίες.

Αναλυτικά το έγγραφο του προέδρου του ΕΛΓΑ έχει ως εξής:

«Ορισμένες περιοχές της χώρας για δεύτερη κατά σειρά χρονιά επλήγησαν από σφοδρές χαλαζοπτώσεις (σχετικά στοιχεία είναι στη διάθεσή σας ύστερα από τη συνεργασία των υπηρεσιών των δύο Οργανισμών). Οι πληγέντες αγρότες αυτών των περιοχών αδυνατούν να ανταποκριθούν σε βασικές οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Οι υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. υπό αντίξοες συνθήκες κατέβαλαν και καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθούν στην αποστολή τους και να ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις εκτιμήσεις με στόχο την ταχύτερη δυνατόν πληρωμή των αποζημιώσεων.

Βασική προϋπόθεση για την πληρωμή των αποζημιώσεων είναι η παράδοση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στον ΕΛ.Γ.Α. του αρχείου των δηλώσεων ΟΣΔΕ του 2014.

Προκειμένου να επισπευστεί η πληρωμή των αποζημιώσεων στις περιοχές που επλήγησαν για δεύτερη συνεχή χρονιά προτείνουμε να δοθεί προτεραιότητα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, επεξεργασίας των δηλώσεων ΟΣΔΕ σε αυτές τις περιοχές.

Η αποστολή κατά προτεραιότητα χωριστού αρχείου γι' αυτές τις περιοχές το συντομότερο δυνατό θα διευκολύνει και την επιτάχυνση της διαδικασίας εκτίμησης των ζημιών αλλά και πληρωμής των αποζημιώσεων όπως προανέφερα.

Με δεδομένη τη συνεχή συνεργασία μας και την κοινή μας βούληση για επίσπευση των σχετικών διαδικασιών παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες».

Πηγή: http://www.agronews.gr

 

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 29682 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια