Υπηρεσίες εστίασης θα μπορούν να "σερβίρουν" πλέον τα οινοποιεία

2014-07-31-Agrotika-oinoparagogoi-estiasiΤου Γιάννη Τσατσάκη

Το πράσινο φως για την παροχή υπηρεσιών

εστίασης από τις αμπελοοινικές εκμεταλλεύσεις ανάβει το νομοσχέδιο
για τον τουρισμό που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα ακόμα και τα οινοποιεία που δε διαθέτουν τουριστικά καταλύματα θα μπορούν να φέρουν το ειδικό «Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου».

Έστω και την τελευταία στιγμή ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο με τροπολογία οι προτάσεις του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.Έστω και την τελευταία στιγμή ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο με τροπολογία οι προτάσεις του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.

Όπως είχε γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ του το τελευαίο τεύχος του περιοδικού Wine Trails, οι δυο παραπάνω κρίσιμες προβλέψεις που αποτελούσαν και πάγια αιτήματα του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) ενσωματώθηκαν τελικά με τροπολογία της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή.

Μιλώντας στο Agronews o διευθυντής του ΣΕΟ, Θεόδωρος Γεωργόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του που, έστω και στο παραπέντε, οι θέσεις του Συνδέσμου εισακούσθηκαν και διορθώθηκε ένα σχέδιο νόμου που, στην αρχική του μορφή θα σηματοδοτούσε «ένα βήμα πίσω για τον οινοτουρισμό στη χώρα μας».

Αναλυτικά, στο Άρθρο 25 του ψηφισθέντος νομοσχεδίου, παράγραφος 2 αναφέρεται ότι «κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων μέσαστα όρια των οινοποιητικών ή και οινοπαραγωγικών , εγκαταστάσεων μπορούν να ιδρύονται μη κύρια τουριστικά καταλύματα και χώροι εστίασης».

Παράλληλα, με την παράγραφο 3 θεσπίζεται «Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου» και μια οινοποιητική ή και οινοπαραγωγική εγκατάσταση χαρακτηρίζεται ως οινοτουριστική και εφοδιάζεται με αυτό εφόσον:

«α) μέσα στα όρια της εγκατάστασης παρέχονται υπηρεσίες είτε ξενάγησης είτε υποδοχής και φιλοξενίας σε μη κύρια τουριστικά καταλύματα είτε εστίασης είτε το σύνολο των ως άνω υπηρεσιών και β) διαθέτει χώρους και εγκαταστάσεις ειδικών προδιαγραφών που διασφαλίζουν την επισκεψιμότητα».

Όπως αναφέρεται στην παράγραφο 5 του ίδιου άρθρου, οι λεπτομέρειες και προδιαγραφές (τεχνικές και λειτουργικές) των εγκαταστάσεων, του Σήματος και της επισκεψιμότητας θα καθορισθούν με κοινή απόφαση των υπουργών Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Πηγή: http://www.agronews.gr

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 34489 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια