Πολιτική

Κ. Πουλάκης: “Ζητάμε την καθημερινή σας στήριξη για την ανατροπή”

2014-07-23-Reportaz-poulakis-OEBB4

Συνάντηση κλιμάκιου του ΣΥΡΙΖΑ με τη Διοίκηση της ΟΕΒΒ

Το ασφαλιστικό, το φορολογικό, καθώς και το προωθούμενο από την Κυβέρνηση άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και οι επιπτώσεις τους στον κλάδο των Επαγγελματο-βιοτεχνών ήταν

τα κυριότερα ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης που έλαβε χώρα σήμερα (23-07-14) το μεσημέρι στα γραφεία της ΟΕΒ.Βέροιας ανάμεσα στη Διοίκηση και στον Κώστα Πουλάκη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον κ. Πουλάκη υποδέχθηκαν στα γραφεία της ΟΕΒΒ, επί της οδού Περικλέους, συνοδευόμενο από το Γραμματέα της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, Δημήτρη Χαμπίδη, τον πρώην Γραμματέα και μέλος του Συντονιστικού Κώστα Καραγιάννη και τοπικά μέλη του κόμματος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θωμάς Ζιώγας, ο Αντιπρόεδρος, Βασίλης Ζευγαρόπουλος και ο Γραμματέας Γρηγόρης Παπάς.

Αμέσως μετά την εισήγηση του κ. Ζιώγα για τα προβλήματα του κλάδου ακολούθησε εκτενής διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές.

2014-07-23-Reportaz-poulakis-OEBB7ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ζιώγας αναφερόμενος στο θέμα του ασφαλιστικού ανέφερε ότι οι Προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για τη βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ δεν εισακούονται, ενώ σημείωσε με έμφαση ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το Κ.Ε.Α.Ο και τους ανασφάλιστους.

Παράλληλα έκανε λόγο για την αβεβαιότητα που κυριαρχεί, όσον αφορά τις συντάξεις και την ιατρική περίθαλψη, ενώ σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στις μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι καλούνται να πληρώσουν βαριά ασφάλιστρα, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και πρότεινε την ένταξη όλων των επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ αλλά σε χαμηλότερη κατηγορία.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ
Επί του θέματος ο Πρόεδρος της ΟΕΒΒ υπογράμμισε ότι το σύγχρονο φορολογικό εξοντώνει τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, ακυρώνοντας στην πράξη τις προϋποθέσεις της ανάπτυξης, τη στιγμή που, όπως είπε, το αναπτυξιακό μοντέλο δανεισμού προς κατανάλωση απέτυχε.

Ακόμη επεσήμανε ότι χωρίς ρευστότητα, οι επιχειρήσεις πλήττονται λόγω της παρατεταμένης ύφεσης στην αγορά και της έλλειψης τζίρου, εξαναγκάζοντάς τις να «χτυπήσουν κόκκινο» απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία, στο δημόσιο και τις τράπεζες. Ακόμη κατέθεσε συμπληρωματικά ως καίρια προβλήματα, την μη επιδότηση των νέων κτηνοτρόφων και την καταστροφή της αγροτικής παραγωγής του τόπου.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
Τέλος ο κ. Ζιώγας αναφέρθηκε στο προωθούμενο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, που ήδη τέθηκε σε εφαρμογή για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας για 52 Κυριακές όλο το χρόνο, τονίζοντας πως δεν έχει αναπτυξιακό νόημα η μια επιπλέον ημέρα.

«Οι περισσότεροι είμαστε αυτοαπασχολούμενοι και δεν έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε επτά μέρες την εβδομάδα στα μαγαζιά μας…», είπε συγκεκριμένα, ενώ υποστήριξε ότι τρόπος ανάπτυξης δεν είναι οι επιπλέον ώρες ή μέρες εργασίας αλλά η ρευστότητα που λείπει από την αγορά.

2014-07-23-Reportaz-poulakis-OEBB5Κ. ΠΟΥΛΑΚΗΣ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΑ ΛΑΪΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»
Τη στήριξη συνολικά της ελληνικής κοινωνίας και των τάξεων των εργαζομένων και επαγγελματικών ζήτησε ο κ. Πουλάκης, προκειμένου, όπως είπε, να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την ανατροπή, από την επόμενη μέρα που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ώστε να μπορέσει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, που σήμερα δε φορολογείται, με την προοπτική ενός δίκαιου φορολογικού σχεδιασμού.2014-07-23-Reportaz-poulakis-OEBB6

Παράλληλα, σχολιάζοντας τα όσα εισηγήθηκε από την πλευρά της η ΟΕΒΒ δια στόματος του Θωμά Ζιώγα, «φωτογράφισε», πίσω από τα τρέχοντα προβλήματα και στα τρία ζητήματα που τέθηκαν από την Ομοσπονδία, «δάκτυλο» της κυβέρνησης, που όπως είπε, στοχοποιεί τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, με σκοπό να την οδηγήσει στην παράλυση που με τη σειρά της ανοίγει το δρόμο για το ξεπούλημα του φυσικού μας πλούτου, ενώ αναφερόμενος στο φορολογικό, ειδικότερα, είπε αναλυτικότερα:
«…Μιλάμε εξαρχής για ένα άλλο φορολογικό σύστημα πάνω από όλα δίκαιο, που πρέπει να βασίζεται σ’ ένα περιουσιολόγιο το οποίο ποτέ δεν έγινε μέχρι τώρα. Να γνωρίζουμε τι έχει ο καθένας και πάνω σ’ εαυτό να δομηθεί, ώστε να πληρώνει ο καθένας δίκαια από όλες τις κατηγορίες. Πρέπει να αυξήσουμε τα έσοδα αλλά πρέπει πρώτα να φορολογήσουμε αυτούς που δε φορολογούνται…».

Σχολιάζοντας ειδικότερα το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ανέφερε μεταξύ άλλων: «…Το θέμα των Κυριακών είναι απαράδεχτο, γιατί οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις απαρτίζονται από οικογένειες που προσπαθούν να κρατήσουν την επιχείρηση. Δε γίνεται να δίνεις τη δυνατότητα να λειτουργούν 52 Κυριακές το χρόνο, δε θα αντέξουν. Είναι ένα μέτρο καθαρά για τα μεγάλα πολυκαταστήματα. Όπου και εκεί οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν με εργασιακές σχέσεις «ζούγκλας». Δε σημαίνει ότι αμείβονται καλύτερα ή θα έχουν ρεπό κλπ. Αυτό που έχει να καταναλώσει ο κόσμος είναι συγκεκριμένο στην περίοδο που ζούμε. Δε μας λείπουν οι μέρες, χρήματα μας λείπουν…».

Αμέσως μετά, ο Κώστας Πουλάκης πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση και με τη Διοίκηση του Επιμελητήριου Ημαθίας.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας