Κόσμος

H νέα Πρέσβειρα του Ισραήλ, στον Απ.Τζιτζικώστα

2014-11-08-Koinonika-Epikaira-presvis-israhl-tzitzikostas

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Τη νέα Πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπεν- Άμπα Βιτάλε δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ., στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, αφού συνεχάρη την κ. Μπεν-Άμπα Βιτάλε και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα σημαντική παρουσία και προσφορά της εβραϊκής κοινότητας στην ιστορία, τον πολιτισμό, την οικονομική και κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε στην κ. Μπεν- Άμπα Βιτάλε τη διοικητική δομή και ταυτότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα του τουρισμού και των υποδομών υπογραμμίζοντας ότι «Είναι πολύ σημαντική η παρουσία της νέας Πρέσβειρας του Ισραήλ στη Θεσσαλονίκη, με τη μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδας και τη μακραίωνη προσφορά της στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε από κοινού τα κατάλληλα κίνητρα προκειμένου να αναπτύξουμε περαιτέρω διμερή συνεργασία σε καίριους τομείς της οικονομίας και του πολιτισμού ».

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας συζήτησε με την Πρέσβειρα του Ισραήλ σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης και ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες, σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως ο τουρισμός, η επιχειρηματικότητα, οι εξαγωγές, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.

Από την πλευρά της, η Πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπεν–Άμπα Βιτάλε ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την υποδοχή και υπογράμμισε τη βούλησή της για εμβάθυνση των σχέσεων συνεργασίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε τομείς όπως ο τουρισμός, το εμπόριο και η εκπαίδευση. Η κ, Μπεν- Άμπα Βιτάλε εξέφρασε το θαυμασμό της για την Κεντρική Μακεδονία, την οποία είχε την ευκαιρία να γνωρίσει στο παρελθόν ως επισκέπτης ενώ στο τέλος της συνάντησης προσκάλεσε τον κ. Τζιτζικώστα να επισκεφθεί το Ισραήλ το επόμενο διάστημα.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας