Εκδηλώσεις Κόσμος Πολιτισμός

Τα αξιοθέατα του Καΐρου στην Pella tv / Πέμπτη 20 & Σάββατο 22 Ιουνίου

ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ ΣΤΗ PELLA TV

Ο Γιαννιτσιώτης εκπαιδευτικός και συστηματικός περιηγητής Στέφανος Ιωαννίδης, πέραν του ότι είναι ένας σύγχρονος περιηγητής, είναι και εξαίρετος φωτογράφος, που δεν παρουσιάζει ψυχρά και μόνο φωτογραφίες τοπίων, αντικειμένων και προσώπων, αλλά με τη διερευνητική του ικανότητα και τη διεισδυτική του ματιά προχωρά παραπέρα, αναζητώντας πίσω από τις φωτογραφίες, την ιστορία, την παράδοση, το θρύλο.

Ως καλεσμένο πλέον στην εκπομπή «Μια φωτογραφία μια ιστορία» θα τον δούμε να περιδιαβαίνει την πόλη του Καΐρου και να μας περιγράφει τα αξιοθέατα: Πλατεία Ταχρίρ, το Αιγυπτιακό Μουσείο, το Τέμενος και τον Μεντρεσέ του Σουλτάνου Χασάν, αλλά και το Μουσείο Πολιτισμού και την Αγορά Χαν άλ Χαλίλι.

Θα συνεχίσει με την καταπληκτική Ελληνορθόδοξη Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου και την Κοπτική εκκλησία της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτιακής Βαβυλώνος (Κρεμαστή εκκλησία), το μεγάλο Νέο Αιγυπτιακό Μουσείο, την Ακρόπολη (Σιταντέλα) του Σαλαντίν και φυσικά δεν θα παραλείψουμε το σήμα κατατεθέν της Αιγύπτου, τις πυραμίδες της Γκίζας.

Στο τέλος θα αναφερθούμε στη «μητέρα των Αράβων» την θρυλική τραγουδίστρια Ουμ Καλσούμ.

Όλα αυτά συντονιστείτε να τα παρακολουθήσετε στη Pella tv την Πέμπτη 20-6-2024 και ώρα 19.00’ και σε επανάληψη το Σάββατο 22-6-2024 ώρα 22.00’.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας