Πολιτισμός

Πέθανε ξαφνικά ο Γιώργος Σταυράκης, πρώην μέλος των Χαΐνηδων

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Γιώργος Σταυράκης, γνωστός και ως «Πάκο», των Χαΐνηδων, όπως ενημερώνει το συγκρότημα με ανακοίνωσή του στα social media.

«Έφυγε σήμερα, εντελώς ξαφνικά, και σε μικρή ηλικία, από τη ζωή ο φίλος, αδερφός και συνεργάτης Γιώργος Σταυράκης ή Πάκο, όπως τον έλεγαν οι φίλοι» σημειώνεται, χαρακτηριστικά.

«Ο Γιώργος ήταν δεξιοτέχνης στην κιθάρα και στο ούτι και είχε πτυχίο χημικού. Ήταν καθοριστικός πολιτισμικός παράγοντας στα μουσικά δρώμενα της Κρήτης και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην λειτουργία και στην εξέλιξη του συγκροτήματος ‘Χαΐνηδες’, τόσο στις συναυλίες όσο και στην δισκογραφία» συμπληρώνεται.

«Καλό ταξίδι σύντροφε!» καταλήγει το κείμενο.

Οι Χαΐνηδες, να σημειωθεί, είναι ελληνική ομάδα που δημιουργήθηκε το 1990 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το όνομα προέρχεται από την αραβική λέξη «χαΐν» και έφτασε να σημαίνει τον επαναστάτη, τον φυγόδικο, αυτόν που γυρίζει στα βουνά.

Τα μέλη του συγκροτήματος κατά τη δημιουργία του το 1990 ήταν ο Δημήτρης Αποστολάκης, ο Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, η Κάλλια Σπυριδάκη, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Μαρία Δοκούζη, η Αναστασία Γαλάνη, ο Διαμαντής Αλβανός και ο Γιώργος Λαοδίκης.

Στο πέρασμα των χρόνων, νέα μέλη μπήκαν αλλά και αποχώρησαν από την ομάδα, ενώ σε όλα τα ενδιάμεσα σχήματα έως σήμερα παραμένουν σαν ιδρυτικά μέλη οι Δημήτρης Αποστολάκης και Δημήτρης Ζαχαριουδάκης.

Ροη ειδήσεων