Περιβάλλον

Κολυμπώντας δίπλα με τον μεγάλο λευκό καρχαρία! (video)

 Πρόσωπο με πρόσωπο με έναν απ’ τους μεγαλύτερους λευκούς καρχαρίες που έχουν καταγραφεί ήρθαν δύο ερευνητές στη Χαβάη, που τόλμησαν να κολυμπήσουν πλάι του, σε μια προσπάθεια να προωθήσουν νομοθεσία για την προστασία των καρχαριών.

Η Όσιαν Ράμσεϊ, ερευνήτρια καρχαριών, δήλωσε στο Associated Press ότι συνάντησε τον 6μετρο καρχαρία την περασμένη Τρίτη πολύ κοντά στο κουφάρι μιας νεκρής φάλαινας, στις ακτές του Οάχου στη Χαβάη.

Με τη βοήθεια του συντρόφου της, Χουάν Όλιφαντ, που τράβηξε φωτογραφίες και βίντεο, η ασυνήθιστη αυτή συνάντηση έκανε τον γύρο των social media και όχι μόνο.

καρχαρίας
Juan Oliphant via AP

Ο Όλιφαντ, επίσης ερευνητής, λέει βέβαια ότι δεν είναι σίγουρο πως ο καρχαρίας που φωτογράφησε είναι ο φημισμένος «Deep Blue», που θεωρείται ο μεγαλύτερος λευκός καρχαρίας που έχει ποτέ καταγραφεί. Η Ράμσεϊ πάντως δηλώνει πως έχει ξανακολυμπήσει δίπλα στον τεράστιο καρχαρία ενώ έκανε έρευνες στη Γουαδελούπη.

καρχαρίας Juan Oliphant via AP

Η Ράμσεϊ, η οποία «τρέχει» μαζί με τον Όλιφαντ, το ερευνητικό και καταδυτικό κέντρο «One Ocean Diving and Research» στο Οάχου, τονίζει ότι εδώ και χρόνια πιέζει για ένα νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τη θανάτωση των καρχαριών και σαλαχιών στη Χαβάη και ελπίζει ότι φέτος θα γίνει πράξη.

Όπως επισημαίνει, οι φωτογραφίες που την απεικονίζουν να κολυμπά δίπλα σε ένα τεράστιο λευκό καρχαρία αποδεικνύουν ότι θα πρέπει να προστατευθούν αυτά τα θαλάσσια αρπακτικά.

 Η Όσιαν Ράμσεϊ και ο Χουάν Όλιφαντ | AP Photo/Caleb Jones

Ωστόσο, η βετεράνος δύτρια και ερευνήτρια καρχαριών δεν συνιστά σε οποιονδήποτε να κολυμπάει πλάι στους καρχαρίες, ειδικά γύρω από μια πηγή τροφής όπως μια φάλαινα σε αποσύνθεση.

Με πληροφορίες από Associated Press

efsyn

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας