Βέροια

Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας ο Στέφανος Βαφείδης – “Βέροια, ελληνική πόλη” ο συνδυασμός του

Την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του Δημάρχου Βέροιας ανακοίνωσε ο Στέφανος Βαφείδης, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα το μεσημέρι.

Ο υποψήφιος σε δήλωση που έκανε προς τα ΜΜΕ της πόλης είπε:

«Ξεκινάμε σε μια συγκυρία δύσκολη με το θάνατο του Σαράντου Καργάκου, ενός καθαρού Έλληνα με καθαρή φωνή και με τη σημερινή ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης και ίσως την αυριανή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ξεκινάμε έχοντας ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. Στην κάθοδό μας στον εκλογικό στίβο βοήθησε ο νέος νόμος. Έτσι, μπορούμε να έχουμε 3-4 συμβούλους από τον καθαρά πατριωτικό χώρο.

Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει ο κόσμος του πατριωτικού χώρου. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει για μας και να μας ονομάζει όπως θέλει!

Οι εκλογές για μας είναι πολιτικές. Χωρίς βέβαια να αγνοούμε τα τοπικά γεγονότα, μας ενδιαφέρουν τα πολιτικά.

Πώς η Βέροια θα μπορούσε να αλλάξει; Προτάσσοντας την Ιστορία και τον Πολιτισμό! Αλλά και τα προϊόντα της και τις ομορφιές της, αρχαιολογικές και φυσικές. Όλ’ αυτά θα μπορούσαν να γίνουν ένα μεγάλο πακέτο αξιοποίησης. Ειδικά ο Αλιάκμων χρειάζεται αξιοποίηση.

Ο Εναλλακτικός Τουρισμός με αξιοποίηση κονδυλίων από την Ευρώπη είναι μια πρόταση που την είδαμε να καρποφορεί με τη βραβευμένη Δημόσια Βιβλιοθήκη μας. Να, τι μπορεί να γίνει! Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε μόνοι μας.

Πολλοί είδαν την κάθοδό μας ως κωμική. Δεν είναι έτσι. Κάποιοι από μας μπορεί να έχουν χουλιγκανίστικους τρόπους, το 90% όμως διαφέρουμε. Σεβόμαστε τον κόσμο και τη Δημοκρατία. Εννοείται όμως πως δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τους υπόλοιπους συνυποψήφιους.

Είμαστε κατά του ξεπουλήματος της Μακεδονίας, ακολουθώντας έναν μοναχικό δρόμο. Θ’ ακουστεί όμως η φωνή μας. Πάνω απ’ όλα σεβασμός στην Ιστορία μας!»

Ο υποψήφιος,  απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, συμπλήρωσε την εικόνα του συνδυασμού λέγοντας:

-Ο συνδυασμός μας θα ονομάζεται «Βέροια, ελληνική πόλη».

-Είμαι μόνο πατριώτης. Αλλά και ο εθνικισμός δεν είναι τίποτα άλλο από την υπέρμετρη αγάπη για την πατρίδα. Δε θέλω να πάω  στην Κόκκινη Μηλιά, αλλά θέλω και να σέβονται οι ξένοι την πατρίδα μου.

-Άνετα θα συμπληρώσουμε τον απαιτούμενο αριθμό των προσώπων για το ψηφοδέλτιό μας, (και με την αναγκαία γυναικεία ποσόστωση),  γιατί οι δικοί μας άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για ανάδειξη, αλλά για την προσφορά στον κοινό σκοπό.

-Δεν έχω πρόβλημα, αν με στηρίξει ο οποιοσδήποτε, απ’ όποιον πολιτικό χώρο κι αν προέρχεται. Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Θα απομακρύνω όμως ανθρώπους με παραβατική συμπεριφορά.

-Κάποιοι ίσως από άλλες παρατάξεις προσπαθήσουν να καπηλευτούν το χώρο μας.

-Η μεγαλύτερη πληγή σήμερα είναι ο πολιτικαντισμός.

-Θα μπορούσα να συνεργαστώ μετεκλογικά με όλες τις παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός από τον Μαρκούλη και τον Μελιόπουλο.

far  

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας