Κοινωνία Παιδεία

Παρέμβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην ΕΡΤ – Διεκόπη το δελτίο ειδήσεων

Παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:20. Η δημόσια τηλεόραση απάντησε διακόπτοντας τη μετάδοση του δελτίου.

Το δελτίο ειδήσεων συνεχίστηκε στις 21:40, με την παρουσιάστρια Αντριάνα Παρασκευοπούλου να σημειώνει ότι “είχαμε μία παρέμβαση στο στούντιο από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, δηλώσεις εκπροσώπων των οποίων θα μεταδοθούν σε λίγο”.

Το μήνυμα των εκπαιδευτικών – Το “κατηγορώ” κατά της ΕΡΤ

Στις 21:45 το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ συνδέθηκε με το στούντιο 3, από όπου και εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν στην εν λόγω κινητοποίηση.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι την Παρασκευή το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ δεν παρουσίασε «ούτε για ένα λεπτό» τις χιλιάδες των διαδηλωτών που ζητούσαν μαζικούς διορισμούς, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στο προσοντολόγιο Γαβρόγλου. Η ΕΡΤ δεν έδειξε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών, ούτε τη βία και την καταστολή από τα ΜΑΤ, παρά μόνο μεμονωμένα επεισόδια.

«Είμαστε σάρκα από τη σάρκα των εργαζόμενων» ήταν το μήνυμα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι δηλώνουν ότι θέλουν να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους και τους ανέργους στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Οι εκπαιδευτικοί καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 13:30 το μεσημέρι της Δευτέρας και πορεία προς τη Βουλή.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στη «προσοντολόγιο» Γαβρόγλου για τους εξαγγελθέντες διορισμούς στο δημόσιο.

Την Παρασκευή χιλιάδες εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η συγκέντρωση χτυπήθηκε άγρια από τα ΜΑΤ όταν έφτασε στον φραγμό της Ηρώδου Αττικού.

topontiki

banner-article

Ροη ειδήσεων